Snakk om

Slik pleier Snapchat min mentale helse

Jeg følte plutselig en Snapskam og var glad for at mobiltelefonen min lå i jakkelomma. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix  Foto: Håkon Mosvold Larsen, NTB scanpix

Petit

Heldigvis har jeg lagt mobilen min i jakkelomma, tenkte jeg. Jeg var på fest med gjester jeg ikke kjente så godt. De snakket bekymringsfullt om hvor mye tid barn brukte på sosiale medier. Det ble vist til vitenskap om skadeligheten. En britisk undersøkelse blant 1500 personer mellom 14 og 24 år viser at hyppig bruk av Some øker følelsen av utilstrekkelighet og angst. Forverrer både kroppsfokusering og ensomhetsopplevelsen. Gir mindre søvn og mindre fysisk aktivitet. Så da det ble spurt hvor mye vi rundt bordet brukte Snapchat holdt jeg munn. De fleste brukte det kun for å kommunisere med egne barn. Resten hadde ikke lastet ned appen i det hele tatt. Jeg, som ikke engang har barn med smarttelefon, satt og holdt for meg selv at jeg snapper flere ganger daglig til venner. Jeg kjente på en Snap-skam. Følte meg som en tåpelig og barnslig mor.