– Tiden går fort når man har det gøy

Lærlingene Monika og Hedda er to av nesten 60 som jobber med å lage nytt helsehus i Verdal.  Foto: Grande Entreprenør

Petit

Det konstaterer lærlingene Monika og Hedda i Veidekke og Grande Entreprenør, som fortsetter jobben med det nye helsehuset i Verdal.

Begge tårnkranene på anleggsområdet ble tatt ned og kjørt bort i forrige uke, slik at arbeidet ikke ruver like mye i høyden lenger. Men det betyr ikke at det gjøres mindre der, snarere tvert om.

– Cirka 50-60 håndverkere fra ulike firma og fag jobber nå fast på bygget vårt, og hovedoppgavene denne uka blir de samme som sist uke, opplyser prosjektleder Trine Hynne i den ferskeste oppdateringen om fremdriften.

En stor gjeng jobber med yttervegger, der bindingsverk, vindsperre og vinduer skal på plass. Hele den østre fløyen, som skal være langtidsavdelingen, er nå kledd med vindsperre, og det mangler bare noen få vinduer før denne delen av bygget er tett.

På taket jobbes det stadig godt, og taktekkerne skal ha taket på hele huset tett i løpet av september.

Inne jobbes det med bindingsverk for innervegger, tynnavretting og støping av badegulv. Caverion, som har ansvaret for alle tekniske fag, er godt i gang med rørtraseer og snart skjultanlegg i innerveggene.

– Utenfor selve byggeplassen har vi begynt betongarbeidene for terminalbygget for søppelsuganlegget. Her jobber blant annet de to betonglærlingene som er avbildet, opplyser Trine Hynne.