Den nye eieren av Midt-Norsk Betong, Lars Kristoffer Loe (52), tyder på en ny og spennende tid for det tradisjonstunge verdalsselskapet.

Nyheten sprakk på innherred.no tidligere denne uka. Den nye eieren til det tradisjonsrike verdalsselskapet er antagelig den største personligheten i norsk betongindustri.

Det blir spennende å følge med på Midt-Norsk Betong etter at den nye eieren Lars Kristoffer Loe har gått inn i selskapet, skriver redaktør Espen Leirset.

Loe var invitert som gjest da Midt-Norsk Betong hadde sin store hundreårs-feiring på Stiklestad i juni. Feiringen ble regissert av styreleder og medeier Svein Eggen, og gjort i stand for bransjekolleger og lokalt næringsliv. Ordfører Pål Sverre Fikse var invitert, og gratulerte på vegne av kommunen. På dette tidspunktet var det ikke offentliggjort salgsplaner i det tradisjonsrike selskapet. Men det var én person som likevel markerte seg på feiringen. Denne personen var Lars Kristoffer Loe, som holdt en energisk tale med en bemerkelsesverdig selvtillit.

Selvtilliten kommer av en grunn. Av bransjefolk blir den nye eieren beskrevet som en av de helt sentrale personlighetene i norsk betongbransje. På jubileumsfesten framsto han med en beleven personlighet, som med sin tale og vandring blant publikum viste at han behersker sosiale forekomster like godt som betongkonstruksjoner. Loe overtok familieforetaket Loe Rørprodukter for 25 år siden. Han er utdannet sivilingeniør ved Rheinisch-Westfalische Technische Hochschule i Aachen i Tyskland. Folk som har jobbet tett sammen med ham, beskriver ham som lynskarp, med sterk vilje, som også kan være en krevende leder. Slik man antagelig må være for å lykkes i næringslivet og bli milliardær.

Loe er en hyppig gjenganger på skattelistene over de rikeste i Drammen, hvor han bor. I 2020 ble han intervjuet som byens rikeste av Drammens Tidende. Han står på 191.plass over landets rikeste i Kapitals oversikt. Kapital vurderer Loe å være god for 2,15 milliarder kroner.

Dette blir en interessant person å få inn i det lokale næringslivet på Innherred. Selv om han er styrtrik, profilerer han seg i egen lokalavis som en nøktern type. Da han ble intervjuet i 2020, er det opplyst at han eier to Mercedes veteranbiler, en 1966-modell 250 Coupe og en 1986-modell S-Class. Utenfor hovedkontoret i Hokksund står en dessuten en spesiallakkert Harley Davidson. Men han rekker ikke å bruke verken den eller bilene noe særlig, sier han i intervjuet. Han sier også at man ikke blir lykkeligere av mye penger. Han beskrives som familiemann, som ikke liker press på nytt utstyr og merkejag blant barna. Han prøver å unngå å gjøre de barna bortskjemte, og ba 15-åringen beholde telefonen sin en stund til da han ba om en ny iPhone 11 som andre i klassen hadde.

I intervjuet med Drammens Tidende sier Loe at han liker best å være på plass på jobben rundt halv sju hver morgen for å ta seg en runde i fabrikken og vise at han er på høgget og følger med. Stort sett reiser han hjem klokka fire, og i helgene jobber han ikke. Når journalisten påpeker at han har nok penger til å slutte å jobbe, svarer han slik: – Det kunne jeg sikkert, men hva skulle jeg gjort da? Liggi på ei strand? Nei, det gir meg mye å jobbe. Jeg trives med fellesskapet vi har her, svarte han.

Når Loe nå overtar Midt-Norsk Betong, betyr det at det lokale selskapet får en sterk eier som gir bedriften et godt grunnlag for videre vekst. Vi håper også nyeieren markerer seg i det lokale næringslivet. Innherred trenger ressursterke folk med nye tankemåter og perspektiver. Derfor blir det spennende å følge med på denne bedriften og den nye eieren framover.