– Dette er en stor satsing for oss som lokalavis. Vi utvider staben med mer enn ti prosent, sier daglig leder Odd Arild Sandnes i Mediehuset Innherred. Innherred har kontor i Levanger og Verdal kommune.

Mediehuset styrker staben både i redaksjonen og i avdelingen som jobber med annonsemarked. Økningen i antall ansatte skjer etter flere gode økonomiske år.

Godt tidspunkt

– Vi satser for å tilby lesere og annonsører enda bedre tjenester. Vi forventer også økt konkurranse, og tenker at dette er et godt tidspunkt for å satse, sier daglig leder Odd Arild Sandnes, og legger til:

– Aviskonkurransen er knallhard på Innherred, men Mediehuset Innherred har hatt en solid utvikling. Vi har levert meget gode resultater helt siden etableringen i 2015, fortsetter han.

Innherreds strategi er å være lokalavis for Levanger og Verdal.

– Det har vi vært i over hundre år, og det skal vi fortsette å være. Nå skal vi bli enda bedre, sier Sandnes.

Opplagsvinner i 2023

Mediehuset Innherred var en av opplagsvinnerne i 2023. Innherred gikk for første gang over 9000 i opplag, og fikk et godkjent opplag på 9213 i andre halvår i 2023. Dette er en oppgang fra 8576 året før, altså en prosentvis økning på 7,4 prosent.

– Vi har hatt mange gode tall å feire det siste året, sier ansvarlig redaktør Espen Leirset.

Lesertallene viser at innherred.no i fjerde kvartal 2023 hadde en daglig dekning på 19.000 lesere. Dette er en økning på fem prosent fra året før

I 2015 slo de gamle avisene Levanger-Avisa og Innherreds Folkeblad Verdalingen seg sammen og ble til Mediehuset Innherred. Papiravisa kommer ut tre ganger i uka.

Større papiraviser

Mens mange andre aviser reduserer antall utgivelser, er det ingen slike planer i Mediehuset Innherred.

– Vi har faktisk økt sidetallet den siste tida. Vi satser hardt på nett, men mange papirlesere er fortsatt med oss. Leserne gir oss tilbakemelding på at de setter pris på en godt redigert papiravis, sier Leirset.

– De ansatte jobber som helter hver dag. De står i tøff konkurranse, og kan vise til gode resultater. Jeg er glad for at dyktige ansatte nå får flere kolleger, sier Leirset.