Det er 3 år siden jeg kom tilbake fra India. I tre år har jeg savnet vennene mine og bråket i gatene. I tre år har jeg savnet sukkerholdige søte desserter og sterkt pepret kjøkken. I tre år savner jeg den tunge smogen i Delhi og den rene luften i jungelen. Ja, India er et land med kontraster og jeg liker det.

Jeg liker klær som tar vare på kvinners beskjedenhet og måten kvinner pleier seg på. Ved første øyekast kan det se ut til at dette ikke er tilfelle. Men når du bor blant dem og ser hvordan de vasker sine 5 meter lange sarier hver dag og tar på seg rene, er det ikke vanskelig å tro på rensligheten til indiske kvinner.

Dessuten blir jeg alltid overrasket over de snøhvite skjortene på menn. Det virker til og med for meg at jeg ikke kan oppnå en slik hvithet på tingene mine ved å vaske i en vaskemaskin. Men mange indere har ikke vaskemaskiner! De vasker alt for hånd! Og barna som går på skolen i stive skjorter! Dette overrasker meg mest!

Jeg måtte spesielt se de fattigste barna i India gå på skolen. Jeg bodde blant dem og så hvordan de hver dag kom tilbake fra skolen og umiddelbart gikk til pumpen for å vaske klærne sine. Hun må tross alt tørke og hun må strykes – i morgen på skolen. Ikke tro at jeg kun snakker om voksne elever. Nei, dette er barn fra 7 år. Noen vil si at dette ikke stemmer. Kanskje du var i India som turist, og du så et annet bilde. Men jeg bodde der og så backstage av ekte India.

Fattigdommen deres kommer fra en dårlig økonomi, men deres kjærlighet til skjønnhet og variasjon kommer fra nær kontakt med naturen. Selvfølgelig vet jeg at hinduene har 2 millioner guder og mange dødsfall av dette. Det er derfor jeg drar dit. Det var til India jeg ble kalt av Jesus, gudenes Gud, som kan fri dem fra religionen som holder millioner av hinduer i frykt for sine guder.

Hvorfor skal jeg ikke til India, spør du? Svaret er enkelt. Først stengte pandemien grensene, og deretter krigen i Ukraina. I dag bor jeg i Norge og i dag studerer jeg det norske folk. De er veldig forskjellig fra indere. Men jeg kan ikke si at inderne er dårligere fordi de er fattige, og nordmenn er bedre fordi de er rike. Når krigen tar slutt, vil jeg definitivt dra til det mest utrolige landet som vil møte meg med et snøhvitt smil i snøhvit skjorte!

Ruslana fra Ukraina

Foto India Foto: India