Jeg er en flyktning fra Ukraina, og bor nå i Levanger, en vakker by med en rik historie og tradisjoner som har gitt ly for mange ukrainske flyktninger. For første gang havnet jeg i utlandet på grunn av krigen som Russland utløste i mitt land. Men til tross for denne redselen, var jeg etter skjebnens vilje heldig som var i et storslått land på alle måter - Norge.

Jeg ble umiddelbart forelsket i dette høyt siviliserte og utviklede landet med et høyt kulturnivå med sine fantastiske mennesker, vakre natur, fabelaktig arkitektur, utmerkede veier og komfortabel offentlig transport. Det første som slo meg var at alt er gjort her og blir gjort for å lette og tilfredsstille behovene til alle landets innbyggere. Jeg ble også veldig imponert over gjestfriheten, oppriktige vennligheten og lydhørheten til nordmennene.

Taket være Norge og det norske folk føler jeg meg beskyttet, og jeg har alt jeg trenger her for et tilfredsstillende liv. Mens jeg var i Norge, var jeg selv overbevist om fordelene med ekte demokrati og europeisk sivilisasjon. Jeg er sikker på at Ukraina, takket være hjelpen fra alle de demokratiske landene i verden, vil vinne og den etterlengtede freden kommer snart. Og hun vil få muligheten til å lære av Norge og også bli et fullverdig demokratisk land som en del av de utviklede siviliserte landene i Europa.

Da håper jeg at jeg klarer å oppfylle drømmen min, som dukket opp allerede i Norge. Takket være inntrykkene og kunnskapen jeg fikk her. Denne drømmen er å besøke andre demokratiske land, for eksempel Sverige, Polen, Tyskland, Canada, USA, for å berike livserfaringen din med demokratiets mangfold, og se med egne øyne hvordan folk lever i disse landene, se naturen, byene og severdighetene i disse landene. Jeg ønsker dere alle fred, vennskap og gjensidig forståelse!