Norge er et land som skiller seg ut på mange måter. Derfor trenger du bare å akseptere det som det er, og først da vil du sette pris på det, uten å legge merke til feil som kan være skapt av din egen mentalitet. Jeg trives her i Norge.

Her bor veldig snille og vennlige mennesker. Her i Norge er lover og regler laget for mennesker, spesielt for oss utenlandske flyktninger. Jeg elsker stillheten og naturen i dette landet.

Jeg ble veldig overrasket over det rene og gratis vannet. Det er ingen tiggere, narkomane eller hjemløse her. Det er fantastisk hvordan folk har tillit til staten og hverandre. Det er imponerende at det ikke er gatekatter eller -hunder, lave trehus, eller mange biler på veiene. Snart kommer vinteren, og det vil bli mye snø og nordlys. Noen av de viktige tingene jeg har oppnådd i livet mitt inkluderer fødselen av min sønn og oppdragelsen av ham uten hjelp fra ektemannen og foreldrene mine. Jeg har også hjulpet mange mennesker, og jeg har overlevd livets utfordringer. Jeg tror at jeg har vist meg å være en god person. Det er fortsatt mye jeg ikke har oppnådd, og jeg håper at tiden i Norge vil hjelpe meg med å realisere noen av mine drømmer.

Jeg elsker virkelig Ukraina og min hjemby Mykolaiv. Vi har et varmt klima, rikelig med fruktbar jord og en blomstrende industri. Det er mange vakre steder og naturreservater i Ukraina. Landet er også blant de største eksportørene av korn i verden. Vi dyrker og eksporterer mange grønnsaker og frukt til andre land. Dyrehagen i Mykolaiv er den største i Ukraina og en av de beste i Europa. Det er også tre skipsverft og en reparasjonsfabrikk i Mykolaiv. Noen av de mest kjente krigsskipene ble bygget der, inkludert krysseren "Moskva," som ble senket av oss. Jeg savner sønnen min, familien min og vennene mine veldig. Jeg tror at krigen snart vil ta slutt, og sønnen min vil kunne komme til meg.

Jeg drømmer også om å bygge et krisesenter for mennesker som mangler slektninger og hjem, samt å gjøre det samme for dyr. Når jeg ser all den skjønnheten i Norge, får jeg lyst til å besøke Dubai for å oppleve en helt annen form for skjønnhet og livsstil. Levanger er en veldig rolig og sjarmerende by med fjellterreng og trehus. Det som gjør Norge bra er stillheten. For øyeblikket er stillhet veldig viktig for meg, etter å ha opplevd 8 måneder under beskytning, som har påvirket meg og endret mine ønsker og prioriteringer. Akkurat nå er Levanger den perfekte byen for meg. Jeg liker veldig godt å bake kaker og muffins og invitere gjester. Jeg går ut for å nyte naturen, spiller utviklingsspill, ser på TV og lytter til musikk.

Tetiana

Fra Ukraina