Verdalingene vil ha folkeavstemming

Ifølge de som sto på stand sist lørdag vil cirka 80 prosent av verdalingene ha folkeavstemning om sammenslåing av trøndelagsfylkene.

De sto på stand for folkeaksjonen på amfi sist lørdag. Fra venstre: Anne Kolstad, Lise Heggdal, Siv Furunes, Hanne Ihler Toldnes, Torgeir Opdal og Geir Singsta.  Foto: Privat.

Nyheter

Organisasjonen «Ja til folkeavstemning» ble dannet i forrige uke. Deres krav er at det må gjennomføres en rådgivende folkeavstemning i spørsmålet om en sammenslåing av Trøndelag.

Lørdag sto folk fra organisasjonen på stand på Amfisenteret i Verdal.

– Vi hadde en veldig vellykket aksjon med innsamling av underskrifter og høringssvar på Amfisenteret i Verdal lørdag. Cirka 80 prosent av de vi spurte, sa at de vil ha folkeavstemning og mange av dem ville signere, forteller Anne Kolstad i SV.

Partiet er en av rundt 20 organisasjoner i Nord-Trøndelag som står bak Ja-kampanjen for folkeavstemning. I tillegg til partiene SV, Rødt, Senterpartiet og Fremskrittspartiet har kampanjen også stor støtte i fagbevegelsen og i bondebevegelsen.


Mener folket må være med å avgjøre

I dag lanseres en ny folkeaksjon i forbindelse med forslaget om å slå sammen trøndelagsfylkene.

SV er tydelig på at de vil ha Trøndelagsutredningen ut på høring.

– Jeg er dypt uenig med fylkesrådslederen i demokratispørsmålet. Hver enkelt nordtrønder skal være med og bestemme om Nord- og Sør-Trøndelag fylker skal bli slått sammen, sier Torgeir Strøm som er SVs gruppeleder i fylkestinget.