Boje bygger «Disney-hus»

Jo Boje og Madeleine Hoseth realiserer drømmen om et amerikanskinspirert hus.
Nyheter

– Vi skal for eksempel ikke ha vannbåren varme. Og det er ikke pipe i huset. Her blir det faktisk en gasspeis. Du vet en slik ovn som Snipp og Snapp løper opp på i Disney-filmen?

Jo Boje Hoseth viser hvordan de har tenkt å innrede i huset som bygges opp like ved Holbergkrysset i Verdal.

– Vi synes ikke noe om funkishus, vi liker bedre det som er gammeldags, sier Boje og forteller at nyhuset er inspirert av hus i USA og Disney – filmer.

Eget design

Han og Madeleine har selv tegnet huset med hjelp fra arkitekt Per Audun Letnes.

– Det som er så bra med ham, er at han ikke trenger signaturen sin. Vi får signaturen vår. Vi har egentlig tegnet drømmehuset for hvordan vi vil det skal se ut. Så kommer Letnes inn og er god på hvordan hus blir brukt, og hvordan man lever i et hus.

Huset er 400 kvadratmeter på ei tomt på litt over ett mål. Næringsbygget ved siden av huset er også på eiendommen. Det skal rives for å bygge en større garasje med lagringsplass for Bojes magi. Trio bygg er innleid i tillegg til at Boje snekrer selv tre dager i uka. Både far og svigerfar er også med som håndverkere.

– Vi begynte i desember i fjor og skal bli ferdige til jul, sier Boje.

Anno 2016

Han og Madeleine venter barn i mai og dermed blir de tre barn og to voksne i huset. Boje har i tillegg en voksen sønn og familien gleder seg til å kunne boltre seg på større plass til neste juleselskap. Boje forteller at framsiden av huset vil få innskriften M & B, som i initialene på huseierne. På baksiden av huset skal det stå «Anno 2016».

– Men det kan hende det heller bør stå 2017, ler Boje.

Han og Madeleine har planlagt innredningen til den minste detalj. Det blir mye buer og runde former, noe som allerede har begynt å komme fram i søyler og buede vinduer. Inne blir det også to trapper som går i bue opp til andre etasje. Og midt i huset blir takhøyden på ni meter.

– Vi har bestilt ei lysekrone som henger 3,20 meter ned fra taket, forteller Boje.

Rom for magi

Mange kjenner både han og sønnen, Brian, som tryllekunstnere. Nå skal familien få seg et sanserom.

– Vi kaller det Magic room, men det blir også ei tv-stue. Taket blir ovalt og vi skal lage en stjernehimmel som skal se ut som en ordentlig stjernehimmel. Det skal gå an og se både Store Bjørn og Karlsvogna. Og vi skal ha forskjellige funksjoner på belysningen sånn at det også går an å få nordlys-følelsen, sier Boje.

Han vil ikke si noe om hvor mye penger de bruker på huset.

– Det er ikke et tema, smiler Boje.

Samtidig understreker han at de har erfaring med å bygge hus og det gjør det enklere å holde seg til budsjett.

– Vi bygger ikke i hytt og vær. Vi vet hva det for eksempel koster med ekstra stikkontakter og andre typer materiale. Vi har et budsjett å forholde oss til og har god kontroll på den biten. Vi har også valg å betale snekkeren for produktet og ikke antall timer. Selv om det kan være billigere, så vet vi i hvert fall prisen, sier Boje.

Jantelov

Huset ligger godt synlig til idet man kommer inn til Verdal. Det amerikanske særpreget skiller seg også godt ut fra resten av husene i boligfeltet. Huseierne har holdt en lav profil på Facebook når det gjelder huset.

– Det er dette med janteloven. Jeg fikk en mail fra en på Røra som fortalte om at noen hadde sagt at det nå ligger en moské ved rundkjøringen på Mela. Vi bygger annerledes enn det som er rundt. Hvordan vi ønsker å ha det, har egentlig andre folk ikke noe med, sier Boje Hoseth.