Geir Ivar Singstad, Ole Morten Larsen og hans sønn, Jan Olav Dolmen Larsen, dro ut på en heller uvanlig eventyrferd på påskeaften. Først syklet de opp Verdalselva med sine elvesykler til iskanten rett nedenfor Bjartnes. Deretter fant de fram motorsaga, og sagde av et isflak på femten ganger fem meters størrelse.

Bål og kaffe

Med dette isflaket som flåte seilte de hele elva ned igjen. "Om bord" hadde trioen med seg stoler, termos og ved, blant annet. Dermed ble det både bål og kaffe mens de fartet med strømmen på sin 40 centimeter tykke farkost.

– Ekspedisjonen finansieres ved salg av is til påskedrinken ved Hydro Texaco i løpet av kvelden, spøker Singstad.

– Og målet vårt er å komme fram miljøbevisst! legger han til.

Ikke første gang

Eventyrerne dro oppover til iskanten tidlig lørdag morgen, og brukte nesten hele dagen på sin ferd. Like før klokken tre passerte de Tinden, hvor flere møtte opp bare for å se på. Faktisk er det ikke første gang disse tre karene seiler elva på isflak - men denne gangen var nok fartøyet litt mer profesjonelt stelt i stand.

– Men dette har vi ikke gjort siden vi var «stakkalunga», så det begynner å bli noen år siden, medgir Singstad, som regnet med at ferden denne gang ville stanse et sted ved Hydro Texaco.

– Vi drar så langt vi kommer, påpeker han.

Politisk symbolikk

I tillegg til at ekspedisjonen er en opplevelse og en utfordring i seg selv, hadde karene også en politisk baktanke med det hele. Singstad og far og sønn Larsen har lite lyst til å se deres kommune slå seg sammen med Levanger.

– Det vi skal markere er at Verdal flyter best på egen elv! Vi kan seile vår egen sjø, sier Singstad kontant.