Linea (7) ble hengende fast under vann

Nå har pappa Håkon Hvesser kvittet seg med push-open-ventilen og vil bruke tradisjonell gummipropp.
Nyheter

Det var under kveldsbadet til datteren på torsdag at Håkon Hvesser på Ørmelen i Verdal hadde en meget ubehagelig opplevelse.

– Hun er tross alt sju år gammel, så ikke i den alderen at man sitter vakt ved siden av når barna bader. Jeg satt heldigvis i et annet rom i andre etasje da jeg etter en stund hørte et hyl fra badet og skjønte at noe var galt, forteller Hvesser til Innherred.no.

Viklet seg helt fast

Linea forteller selv hva som skjedde:

– Når jeg bader, så hender det at jeg dykker litt og er under vann med hodet. Plutselig ble håret mitt sittende fast i bunnen av badekaret, sier hun.

Det viste seg at den sju år gamle jenta hadde vært borti push-open-ventilen slik at vannet begynte å strømme ut av badekaret. Det lange håret hennes ble med i virvelstrømmen som oppstår og viklet seg rundt og rundt inni den fancy design-proppen.

– Da jeg kom inn på badet, lå hun litt vridd for å kunne holde munnen over vannflaten. Tro ikke at det bare var å rive løs henne. Håret satt så godt fast at jeg måtte bruke den ene hånda på å holde hodet hennes over vann så hun fikk puste, mens jeg brukte den andre på å forsøke å løsne håret. Det hadde da surret seg så fast rundt i ventilen at det ikke rant særlig med vann ut av badekaret lenger, og jeg brukte rundt et halvt minutt på å få Linea fri, forteller Håkon Hvesser.

Måtte skru ut ventilen

Han skjønte fort at å vikle ut håret ikke var noen løsning, så han skrudde istedet opp hele proppmekanismen. Underveis i jobben med det tvinnet håret seg mer fast, og ville dra hodet enda lenger ned.

– Jeg ropte til pappa at han skulle klippe av håret, men heldigvis klarte han å få meg løs uten å gjøre det. Så jeg mistet bare noen hårstrå, smiler Linea.

Datteren virker heldigvis ikke altfor berørt av dramaet. Der og da var Håkon Hvesser også bare glad for at han fikk henne løs. I ettertid har tankene kommet mer på «hvis om at...».

– Jeg kunne sittet nede med støy rundt meg, istedet for å sjekke snapper, Facebook og nettaviser på mobilen i et naborom oppe. Da er det ikke sikkert jeg hadde hørt henne, og hva om jeg hadde fylt i fem centimeter høyere i badekaret...

Ville i hvert fall advare

Småbarnspappaen kommer ikke til å sette inn push-open-ventilen igjen. Heretter blir det god, gammeldags gummipropp i badekaret. Et Facebook-innlegg der han advarer mot denne typen fancy innretning er delt ganske mange ganger.

– Jeg vet ikke hvor stor sjansen er for at mange andre kan oppleve dette, men jeg vil for all del ikke at det skjer en alvorlig ulykke og jeg ikke har advart om muligheten, sier Hvesser.

Han tenker at også voksne i verste fall kan oppleve å sette seg fast på samme måte, selv om de kanskje ikke plasker rundt i badekaret og har for vane å ligge med hodet i bunnpropp-enden av badekaret.


Kontrollmyndighet: – Særdeles uvanlig hendelse

Den ubehagelige opplevelsen for sju år gamle Linea kan ende i EU-register.