Sist uke satte den naturglade jegeren opp ett av sine fire viltkamera et sted i Tromsdalen i Verdal. Denne uka dro han for å hente kameraet, og da han så gjennom minnekortet sperret han etter hvert øynene opp.

I en serie på 220 bilder var det nemlig bilder av en mellomstor hannbjørn som lekte seg med et sauekadaver som lå like ved der kameraet var satt opp.

Geir Sundby delte storfangsten på Facebook torsdag ettermiddag, og beundrerne har ikke latt vente på seg. Innherred har fått lov til å bruke bildene i denne saken og har tatt en hyggelig prat med ham.

Hadde et lite håp

Ved å sette opp kameraet ved et sauekadaver var det naturligvis med håp om å få tatt et bilde nettopp av bjørn, men uten den helt store optimismen.

- Å få bilder av bjørn på viltkamera har jeg ikke hatt den store troen på, det er som å lete etter nåla i høystakken. Men vi vet jo at det har gått bjørn i området i mange år, sier Sundby.

Han vet fra tidligere at bjørner på rov gjerne kommer tilbake til byttet en stund etterpå. Likevel var det høyst uvisst om prosjektet ville lykkes.

Mye trast og sau

Viltkameraet reagerer på bevegelse, og kan stilles inn til å ta bilder i et visst tempo når det aktiveres. På minnekortet var det masse bilder av sau, noen av elg og hundrevis av trast.

- Det siste er ikke så veldig interessant, smiler Sundby, som i verste fall kunne opplevd at minnekortet gikk fullt av slike bilder før bjørnen kom. Men bjørnen kom heldigvis allerede forrige torsdag, 2. juni.

Det finnes viltkameraløsninger som melder fra når det tas bilder og sender dem direkte til en datamaskin hjemme, men det Sundby brukte denne gangen var ikke en slik løsning.

Mest for moro

- Hva om du på det aller siste bildet på kortet så vidt hadde skimtet en bjørn langt bak i bildet?

- Det hadde vært veldig irriterende ja. Men heldigvis skjedde ikke det, smiler den heldige fotografen.

Han forteller at han bruker viltkamera mest for moro skyld, men at det kan ha nytte for å se hva slags elg som er i området før elgjakta starter.

For et par uker siden var det bjørnejakt i Tromsdalen, etter at Eivind Grande Gudding fikk tre sauer drept av rovdyret. Men jakta var resultatløs, slik den så å si alltid er med jaktmetodene jaktlagene må bruke.

Men Geir Sundby traff i hvert fall med sitt skudd. Et blinksudd.