Stiklestad Golfklubb fyller faktisk 25 år i år

I slutten av juli blir det jubileumsturnering med golfpresidenten til stede.
Nyheter

Stiklestad Golfklubb ble stiftet så langt tilbake som 11. september 1991, selv om dagens 18-hullsbane stod klar til bruk først i juni 2008.

– 25-årsjubileet blir markert med en jubileumsturnering 30. og 31. juli i år. President Marit Wiig i Norges Golfforbund kommer til å åpne turneringen, forteller daglig leder i Stiklestad Golfklubb, Tore Halvorsen.

I jubileumssesongen får alle greenfeespillere på banen to Titleist Pro V-baller.

– Lørdag 8. oktober kommer vi dessuten til å ha en jubileumsfest i klubben, sier den daglige lederen.

Formidler historien

Golfanlegget til Stiklestad Golfklubb ligger på Trones, rundt fire kilometer unna Verdal sentrum. Med sitt navn oppfordrer klubben sine besøkende å ta turen til Spelet om Heilag Olav og Olsokdagene.

– De som spiller golf hos oss stifter også bekjentskap med områdets betydning som maktsentrum i vikingtiden med flere større gravhauger, poengterer Halvorsen.

Seks hull i 1993

To år etter at golfklubben ble stiftet, åpnet en korthullsbane med seks hull. Helt på slutten av 1990-tallet startet arbeidet med nihullsbane, som ble åpnet i juni 2001. De siste ni hullene ble påbegynt i 2006 og ble altså tatt i bruk i 2008.

– Vi pleier å si at klubbhuset vårt er bygd på «den beste tomta i by'n», smiler Tore Halvorsen. Det og treningsområdet ved siden av ble tatt i bruk sommeren 2005.

Golfbanen på Trones har internasjonal standard, og er vanligvis spillbar fra april/mai til oktober/november. Den har huset NM i golf (i 2013), lag-NM og Titleist-tour.