Ber publikum om hjelp

Komiteen for jubileumsboka ber folk tipse de om ukjente godbiter fra Verdal ILs rike historie.

Ønsker innspill (f.v) Ole Lasse Holmlimo, Hege Anita Austad, Svein Arne Flyum, Kristian Stokdahl og Berit Fikse ber alle som sitter på informasjon fra Verdal ILs historie å ta kontakt.  Foto: Johannes Strand

Nyheter

I forbindelse med at Verdal IL fyller 100 år i 2016, skal en utvalgt komité utarbeide en jubileumsbok. Kristian Stokdahl, Berit Fikse, Ole Lasse Holmlimo og Svein Arne Flyum skal sammen med leder i klubbens hovedstyret, Hege Anita Austad, skrape sammen alt de finner av gode historier, resultat, gjenstander og bilder til en best mulig jubileumsbok. Derfor ber de nå alle som sitter på informasjon, bilder, gjenstander og alt mulig annet å ta kontakt med dem.

God og fyldig bok

Planen er å lage en bok på omkring 200 sider. Deadline er rundt påsketider i 2017, men de ber om at alle som har noe de sitter på ta kontakt så fort som overhodet mulig.

–Jeg fikk en idé angående at klubben fyller 100 år. Den tanken kunne jeg ikke legge fra meg, forteller Ole Lasse Holmlimo.

Han ønsket å få med seg noen med journalistisk bakgrunn samt en lokalhistoriker. Berit Fikse og Kristian Stokdahl ble fort headhuntet som personer med gode skriveferdigheter, i tillegg til at Svein Arne Flyum ble kontaktet grunnet hans brede repertoar som lokalhistoriker ifølge Holmlimo.

–Vi ønsker at boka skal være lettlest og inneholde en hel masse bilder, forteller de.

Det finnes masse gode ukjente historiske godbiter rundt omkring, men dessverre har arkivet forsvunnet ifølge de fem avisa møtte på.

Kastet ved en feiltagelse

Spesielt den eldste delen av historien er vanskelig å få tak i. Da snakker de fire om Verdal ILs historie før 1945.

–Arkivet fra de tidligste tiårene er kastet ved en feiltagelse. Det ble oppbevart hos en privatperson, og etter hans død ble det kastet, sier de.

De mener det finnes masse gode historier og mer rundt omkring i området, og ingenting er for dumt.

Fra de senere tiårene har de en god del informasjon, men har noen et eller annet å tilføye her også er det naturligvis interessant for dem. De ønsker å nøste opp så mye som mulig om Verdal ILs rike historie.

–Ikke vær redd for å tipse oss! Det er mye godt fra de senere tiårene også som vi ikke vet om, sier de.

Ikke bare fotball

Mange assosierer Verdal IL med fotball, men klubben er så mye mer enn "bare" fotball. Kvartetten med Hege Anita Austad på laget forteller at de ønsker alt av sport. Skøyter, håndball, styrkeløft, friidrett og ishockey er noen av idrettene de ramser opp.

–Vi ønsker å fange opp hele bredden. Verdal IL har drevet på med mye forskjellig. Alle detaljer fra ulike grener er interessant for oss, påpeker gjengen.

Det som virkelig er utfordringen er og ikke glemme noe. I en slik bok er det umulig å få med alt, men de ønsker å få med så mye som overhodet mulig. Derfor ber de alle som sitter på noe ta kontakt, og om det er gjenstander ber de folket kontakte Hege Anita Austad.

Grunnen til at de ferdigstiller boka i 2017 er at de ønsker å få med jubileumsåret i den også. De røper til Innherred at den utgis en gang i mai/juni neste år.

–Har vi ikke med 2016 blir det jo kun 99 år med historie, poengterer Svein Arne Flyum.

–Skjer det noe fantastisk i selve jubileumsåret får vi jo det ikke med om vi skriver ferdig boka i år, påpeker Kristian Stokdahl.

Om du sitter på en god historie eller en vimpel ifra 1935 så er begge deler gull verdt for denne gjengen. Alt av historiske faktorer ønskes når komiteen skal utarbeide et best mulig produkt til Verdal ILs hundreårsmarkering.