Arne (79) ble med på rånerunden

- Dette var dramatisk, utbrøt han like etter takeoff.
Nyheter

Her setter 79 år gamle Arne Falkfjell seg inn i en rånebil, og blir med Arild Landstad på en runde i Verdal sentrum. Med noen svært så solide takttrampende basshøyttalere bak i bilen, fikk 79-åringen kjenne litt på det han var ute etter.

- Jeg ville gjerne finne ut hvordan det fortoner seg. Om det er riktig at lydnivået fortoner seg ganske så annerledes utenfor, men at det er mer moderat inne i bilen, forteller han like før kjøreturen. Det spørs om han kanskje kommer til å revurdere sin egen forestilling etter å ha testet teorien i praksis, for etter å ha kjent litt på trykket allerede på parkeringsplassen, konkluderte han enkelt og greit:

- Det var dramatisk.

Og i volum hadde Arild Landstad enda et godt stykke igjen til maks.

Landstad synes samtidig det var tøft gjort av Arne Falkfjell å bli med på kjøreturen. Noen minutter tidligere hadde den frittalende 79-åringen nemlig invitert seg selv. Han var en av de mange som møtte opp til onsdagens dialogmøte om rånekulturen i Verdal, og som representant for de ikke fullt så fornøyde beboerne, med bønn både om reduksjon av støy, tuting og børning, tok han ordet flere ganger. Den ene gangen altså for å finne ut hvem av ungdommene i salen som har det kraftigste musikkanlegget.

- Jeg har en halvtime ledig etter møtet. Får jeg bli med på en tur, spurte han.

Og Arild Landstad tok ham altså på ordet.

Møtet i kommunestyresalen i Verdal onsdag kveld samlet både rånere, sentrumsbeboere og næringsdrivende, samt representanter fra kommune, politi og flere andre som jobber tett med ungdom eller trafikk. Noen endelig konklusjon kom ikke ut av møtet, men det var da heller ikke intensjonen. Snarere ga det nok heller et grunnlag eller en plattform for videre dialog.

- Vi er ikke i mål, men vi har kommet et steg videre, oppsummerte møteleder og Anette Tiller Skjervø, og lovte samtidig at kommunen skal gjøre sitt for å bringe saken ytterligere et steg.

Møtet varte i to timer. Alle partene fikk god anledning til å lufte sine synspunkter.