- Skal bli Joker snart sjø!

Butikkeier Siv By på Ekne er fornøyd med responsen så langt. Nå er neste mål innen rekkevidde.

Siv By(t.v.) fotografert gjennom vinduet fra kafeen i butikken mens hun ekspederer kunde Pia Hernes. 

Nyheter

Hun «bobler» over av ideer Siv By. Det er nesten så vi får minner tilbake til Bør Børsons tid - i filmen der han i Rolv Wesenlunds skikkelse - satte hjembygda på hodet med sine kreative påfunn.

Nå er det ikke sikkert at Sørby Handel skal begi seg inn på shipping-området etter hvert, men det er mange andre planer hun har fremover for hjertebarnet sitt,  som hun har åpnet i de gamle samvirkelag-lokalene på Ekne.

Nå er er det gått fire måneder siden butikken ble offisielt åpnet ved at varaordfører Alf M. Reberg og Rune Falstad saget over snora, som for anledningen var en liten tømmerstokk.

Da vi møtte Siv By torsdag formiddag, i det stilfulle kafe-rommet vegg i vegg med butikklokalet, var det bare godord å høre.

Over all forventning

- Jeg må få skryte av bygdefolket som har støttet helhjertet opp, men det som kanskje gleder meg aller mest er hvordan hyttefolket har tatt i mot nybutikken. Det kan nesten virke som alle sammen gjør sine innkjøp her, kvitrer en fornøyd butikksjef.

Hun kan fortelle at både skole, barnehage, Faltstadsenteret og ML-senteret bidrar til at omsetningen allerede har passert de budsjetterte mål.

Ja, når til og med skolen i Markabygda handler på Ekne, så sier det vel litt om hvordan butikken har blitt tatt i mot.

Planene er mange fremover. Kaferommet ved siden av butikken skal snart få egen inngang, slik at man kan åpne for egen kvelder her med både filmer og fotball på tv-skjermen.

Butikken har blitt viktig for bygdesamfunnet som helhet, og er mer enn bare en butikk. Den har blitt samlingspunktet og treffstedet i bygda.

Turistkontor

- I tillegg har vi vært rene turistkontoret her i sommer. De fleste som lurer på noe kommer inn her og spør, men det er bare hyggelig, sier hun og ler.

Om en 14 dagers tid så stiller mange opp på dugnad for å hjelpe til med å gjøre slik at de siste detaljer kommer på plass. Det har vært travelt både før og etter åpningsdagen 28. april. Da står både listearbeid, maling, montering og annet forefallende arbeid på programmet.

- Slik det ser ut nå så går vi for å bli en Joker-butikk etter hvert. Der er kravet at butikken må ha en omsetning på cirka 10 millioner kroner i året. Fortsetter utviklingen, så bør det være innen rekkevidde innen et par år. Nå har jeg også fått dyktige deltidsansatte på plass, så da kan jeg bruke litt mer tid på planlegging og markedsføring blant annet. Det ser jeg fram til, avslutter en optimistisk Siv By.