Det var nettopp da forberedelsene til torsdagens bingo i samfunnshuset skulle gjøres at Borgsås oppdaget at det hadde vært innbrudd.

– Tyvene har tydeligvis først forsøkt å bryte opp døra nede, og da ikke det gikk så tok de døra på oversiden av samfunnshuset istedet, konstaterer hun.

Inne på kjøkkenet var skapdørene revet av, og det var romstert rundt.

– Da jeg skjønte at det hadde vært innbrudd ringte jeg med en gang til Sigleif (Thingstad i samfunnshusstyret) og politiet, sier Borgsås.

Penger og datautstyr

Da han kom dit, ble det klart at de ubudne gjestene ikke bare hadde ødelagt i overetasjen, de hadde også boret gjennom og brutt opp en dør nede til et rom der blant annet vekslepengene til bingoen ble oppbevart.

– Alle dører som kan låses i bygget er brutt opp. I tillegg til rundt 3.000 kroner i kontanter, har de tatt en kort-terminal, en iPad og en liten trådløs kortleser av typen iZettle. Etter at politiet hadde vært her og gjort undersøkelser, oppdaget Sigleif også at kapp- og gjærsagen hans var borte, forteller Siv Borgsås.

Thingstad var den siste som var innom samfunnshuset, sist tirsdag. Så innbruddet har nok skjedd en gang siden da.

– Det var noen ferske bilspor i rimet utenfor samfunnshuset da jeg kom, men om de stammer fra tyvene vet jeg ikke. Men det var rart hvis noen andre hadde vært på oversiden av huset, sier Borgsås.

Verst med ødeleggelsene

Hun fortviler over innbruddet, særlig at tyvene har ødelagt ting.

– At noe blir stålet er nå så, men det rene hærverket med å rive av dører...

Bingospillerne skal imidlertid ikke bli skadelidende.

– Vi må bare hive oss rundt. Det kommer sikkert til bli en del spørsmål, men sånn er det. Vi skal få til dette også, lover Siv Borgsås i Vinne samfunnshus.