Viser frem nostalgi-gliset til 40.000 besøkende

Oslo Motor Show finner sted i helgen, med en stilig bil i fra Åsenfjord.
Nyheter

Stig Arne Solheim har nemlig fått æren av å stille ut sin 1953-modell Volvo PV 444 i Norges varemesse på Lillestrøm, som huser motorshowet denne helgen.

Vant messeplass i avstemning

Når Innherred.no prater med ham er det like før dørene åpnes klokken 11.00 fredag formiddag. Solheim er spent på reaksjonene, men regner med at folk vil løfte blikket litt når de passerer bilen hans.

– Det har vært 40.000 besøkende her tidligere år, så det er nok noen som er interessert i det jeg viser frem også, sier han.

At bilen bør være populær, er bare det at han faktisk er der et bevis for. Mens de fleste betaler for å delta, vant Stig Arne Solheim en plass på messa gjennom en avstemning på nettet. Med reise og opphold og det hele.

Satt sammen fra bunnen av

Oslo Motor Show viser frem all slags biler, motorsykler og lastebiler, både gamle og nye, ombygde og originale, motorsportbiler, nye superbiler og gatebiler. Målet er å vise bredden i motormiljøet. I løpet av helgen blir det oppvisninger, Petter Solberg kommer, det blir drifting og noen kåringer. Men fremfor alt er motorshowet en stor mønstring for motorinteresserte.

Volvo PVen til Stig Arne Solheim er egentlig ikke så mye Volvo PV 1953-modell lenger. Selv kaller han den en nostalgi-drifter.

– Det er vel strengt tatt bare chassiset som er det opprinnelige. For øvrig er bilen satt sammen helt fra bunnen av, sier bileieren fra Åsenfjord.

Et fyrverkeri av en bil

Han har hatt den i to og et halvt år, men først for et års tid siden begynte han jobben som gjorde bilen til hva den er i dag. Han er helt i sluttfasen med å få bilen helt ferdig slik han vil. En superstilig bil, som i tillegg er litt av et fyrverkeri.

– Det er 800 hester på hjul, og 1000 newtonmeter. En siste finish på det skjer på mandag, sier Solheim.

200km/t bør ifølge ham ikke være noe problem, men det er ikke det viktigste, og du trenger heller ikke være redd for å møte vidunderet på norske veger.

– Nei, denne bilen kjøres kun på bane. For øvrig kjører jeg drifting, og da går det mest på tvers.

Treffer bilkompiser og kjører

– I Inndalen?

– Det er en mulighet ja, men jeg pleier også å være i Mo i Rana et par ganger i året. Da treffes vi en gjeng, kjører biler og har det artig sammen. Vi kan konkurrere litt oss i mellom, men jeg deltar ikke i organiserte konkurranser.

Stig Arne Solheim har drevet med drifting også før PV-en kom i hus, med en annen bil. Neste år er det imidlertid et gråblankt vidunder som folk vil legge merke til.