– Egentlig feiret vi 40 år som menighet i sommer, men vi kan da fortsette bursdagsfeiringen litt til, sa Ariel Strømmen i Troendes Forsamling da Innherred skrev om innvielsen av den nye salen for et par uker siden.

En strålende glad Ariel Strømmen fortalte om menigheten og den nye storsalen i Feskarveien på Øra.

Stort nytt bygg

Nybygget er på 130 kvadratmeter og det er plass til hele 160 tilhørere når alle stoler er besatt.

På åpningsdagen inviterte de både bygningsarbeidere, naboer og øvrige som var interessert eller bare nysgjerrig på hvordan det har blitt seende ut.

– Dette blir en festkveld. Derfor legger vi bort forkynnelsen av guds budskap denne kvelden. Vi skal kose oss med kaffe og kaker – ispedd glad sang og musikk, fortalte Aamund Nysæter før den store festen.

Men hva er så Troendes Forsamling?

Voksendåp

Det er altså en menighet som har vært 40 år i Verdal. Den har sitt utspring fra pinsebevegelsen, hvor det viktigst skillet fra den offisielle kirken er at de praktiserer voksendåp.

– Vi ønsker nok å ta bibelen mer bokstavelig i motsetning til den vanlige kirken, for å si det på den måten, forklarer Nysæter.

Han er en av de «eldste» i menigheten, som de kaller det, og er en av de sentrale når det gjelder formidlingen av den hellige skrift.

Ariel Strømmen har samme tittel, men han har mer det administrative ansvaret. Han er også styreleder i menigheten, og som i mange andre virksomheter så er det styret som har det øverste ansvaret.

Reisende pastor

Den ubestridte lederen er nemlig Rolf Strømmen – Ariels far.

Det var han som stiftet menigheten i Verdal i sin tid. Mange kjenner nok sikkert navnet fordi de har hatt Rolf Strømmen på besøk når blant annet oljekaminen trengte en service.

Han sluttet med sin «vanlige» jobb for 14 år siden, og har siden vært pastor på heltid for Troendes Forsamling. Selv om han nå har rukket å bli 67 år, så er han til stadighet på reise rundt om i verden for å forkynne det glade budskap.

I disse dager er pastor Rolf faktisk på besøk hos trosfeller i Uganda.

Menigheten har for øvrig venner over hele verden. I sommer, da de feiret 40 års dagen sin, så var det besøk både fra Australia, Afrika Filipinene og USA blant annet.

Og apropos USA.

I sommer var Aamund Nysæter på en treukers tur til likesinnede i Indiana i Midtvesten, så trosfellene i Verdal er mye på farten.

Gir etter ønske

Til daglig er de omtrent 70 stykker som besøker menigheten jevnlig. De har ingen medlemslister, men er tydelig på at de fører regnskap som sendes til Brønnøysund hvert år.

– Det er jo så mye snakk om åpenhet i disse tider. Hos oss er alle bøker åpne. Her er det opp til den enkelte hvor mye de ønsker å støtte vår virksomhet med. Vi har ingen kollekt når vi møtes, for vi ønsker at guds ord skal være i sentrum, sier Ariel Strømmen.

Barn og unge har sine egne samlingsstunder.

Hver søndag er det søndagsskole for de yngste, mens de litt eldre møtes senere på dagen.

Ariel Strømmen er til daglig sjef ved Grilstads fabrikk i Åsen, mens Aamund Nysæter er veileder hos NAV i Verdal.

Flyttet bare 16 år

Et artig poeng er at Aamund kommer fra Eikelandsosen utenfor Bergen. Han fikk høre om menigheten i Verdal som ung, og bestemte seg allerede som 16-åring å flytte nordover. Nå er 39-åringen godt etablert i Forbregd-Lein med kone og barn i samme menighet.

– Vi håper mange vil komme på besøk. Alle er hjertelig velkommen når som helst. Det er ikke noe «skummelt» det vi driver på med, sier begge to i kor.

Invitasjonen er herved overbrakt.