- Vi går i gang med anleggsarbeidet 21. november, veien skal blant annet utvides enkelte steder, forteller byggeleder Bodil Oust i Statens vegvesen i Steinkjer.

Veien ble landskjent da det kom naboprotester mot asfaltering av denne fylkesvegen, som blir mye brukt av turfolket. Enkelte naboer har også vært imot å asfaltere, mens andre har reist kritikk mot asfaltering som ødeleggende for kulturlandskapet. Men det store flertallet av befolkningen som bor langs Gamle Kongevei, setter pris på at den nå får fast dekke - som ikke støver nevneverdig.

- Vi venter med asfalteringen til våren kommer. Det er lite gunstig å drive med den slags arbeid når gradestokken viser under null, og jo kaldere det er, jo mindre gunstig er det å drive med asfaltering, forklarer Bodil Oust.

Prislappen for opprustingen av Gamle Kongeveg er temmelig nøyaktig ti millioner kroner - eller 2.000 kroner per meter nyvei. Det skal legges fast dekke fra Røstadlia i sør til krysset mot Skånestangen i nord. Avkjørselen til E6 ved bunnen av Mulelia skal fjernes.

Statens vegvesen skal i løpet av 2017 starte arbeidet med å forbedre trafikksikkerheten på E6 i nettopp Mulelia. To kryss skal fjernes, og det skal investeres 20 millioner kroner på forbedringen på den 500 meter lange strekningen.