Ble påkjørt av politiet - anmeldes for truende adferd

Politipatruljen fryktet en farlig situasjon og stanset den utkledde mannen.

Det var dramatisk utenfor utestedet Deera i Verdal da en politibil kjørte ned en mann like før midnatt lørdag kveld. Foto: Innherred.no-tipsere 

Nyheter

Det var ved 23.30-tiden lørdag kveld at en politipatrulje i Verdal sentrum valgte å kjøre ned en mann i 40-årene rett utenfor utestedet Deera.

- Politibetjentene oppfattet det som en truende situasjon da de så en skikkelse med buff over halsen, maske og en sabel i hånda på veg inn på utestedet, sier operasjonsleder Monica Ravlo til Innherred.no natt til søndag.

Politibetjentene skal ha vurdert det dit hen at de ikke hadde tid til å stanse bilen og løpe ut for å stoppe vedkommende, og kjørte derfor på mannen.

- Har ikke gjort noe galt

Til Trønder-Avisa sier den ikke navngitte mannen at han ikke skjønte noe da han ble påkjørt uten forvarsel. Ifølge avisen hadde han en maske hentet fra grøsserfilmen Fredag den 13. og et lekesverd, og han hadde vært på bursdagsfeiring og karneval med gode venner på Talia før han skulle gå til utestedet Deera.

- Jeg har ikke gjort noe som helst galt, sier mannen til Trønder-Avisa og kaller det total feilvurdering av politiet.

Skadet i en fot

Etter påkjørselen skulle det nemlig vise seg at mannen slett ikke hadde noen onde hensikter. Mannen kom fra et karneval eller maskeradeball, og det var ikke noen ordentlig sabel han bar på.

- Mannen ble kjørt til sykehus med smerter i en fot. Akkurat hvor alvorlig skaden ble, vet vi ikke, men vi håper det ikke er altfor alvorlig. Uansett er det som hendte sterkt beklagelig, sa operasjonsleder Monica Ravlo natt til søndag.

Mannen ble behandlet ved legevakta i Levanger, og hendelsen vakte naturligvis oppsikt blant folk på byen i Verdal. Bildene vi har fått lov å bruke er delt i sosiale medier.

- Slik som jeg fikk det beskrevet taklet han det bra, han var rolig og grei etterpå, utdyper Ravlo til Adressa.no senere natt til søndag.

Ikke på grunn av glatta

Søndag morgen sier operasjonsleder Rune Reinsborg ved Trøndelag politidistrikt at det var snakk om lav hastighet da politibilen kjørte inn i mannen.

- Politipatruljen dultet borti mannen for å få kontroll på vedkommende, og det var ikke snakk om høy hastighet, sier Reinsborg, som legger til at politibetjentene reagerte for å få kontroll på situasjonen.

- Vedkommende politibetjent gjorde en riktig vurdering ut fra situasjonen, sier han.

Ifølge tipserne Innherred.no har vært i kontakt med, kan det ha vært en slags halloweenmaske mannen hadde på. Andre trodde først at politibilen hadde mistet kontrollen på glatt føre, men det var altså ikke tilfelle.

Blir anmeldt for truende adferd

Mannen er nå anmeldt for truende adferd med en våpenlignende gjenstand.

- Når du ikler deg en skummel maske og trekker en buff over resten av hodet og går med en sabel i truende stilling mot et utested, gjorde vedkommende politimann riktig vurdering ut fra situasjonen, oppsummerer operasjonsleder Rune Reinsborg i Trøndelag politidistrikt søndag formiddag.

Han bekrefter at mannen blir anmeldt, og skal avhøres over helgen.

- Det er underforstått at når en person går med en sabellignende gjenstand, så oppfattes det som en trussel. Det er bakgrunnen for anmeldelsen, og så er det opp til påtalejuristen å ta saken videre, sier Reinsborg, som legger til at politiet ikke prioriterer avhør i dag.

Trolig ikke sak for Spesialenheten

På grunn av at det var politipatruljen som kjørte på mannen, så har det blitt vurdert om saken skulle sendes til Spesialenheten for politisaker. Konklusjonen er at det ikke er nødvendig, men Reinsborg tar forbehold om at saken blir endelig avgjort av politimesteren mandag.

- Når vi får slike saker, så er det et internt varslingssystem der vi tar beslutning om saken skal sendes videre i tilfeller der noen har dødd eller blitt alvorlig skadd. Vi har vurdert saken slik at det ikke er noe vi varsler Spesialenheten om nå, sier Reinsborg.

- Politimesteren er informert om hendelsen, og den endelige beslutningen om hvorvidt saken skal oversendes til Spesialenheten tas mandag, sier Reinsborg.