Etablerer kontorer midt i smørøyet

Det tidligere legesentret får ti cellekontorer.

Ole Martin Thorvaldsen (t.h.) står bak Kontorparken - her på det ene kontoret sammen med Svein Kvarving i LNF. 

Nyheter

Trondheimsmannen Ole Martin Thorvaldsen står bak initiativet og den omfattende ombyggingen av Kirkegata 54. Der har man bygd opp ti komplette cellekontorer til enkeltstående bedrifter, frilansere eller for levangsbygg som har arbeidssted i andre byer – men som kan arbeide delvis hjemmefra.

Kjempesentralt

– Vi kaller dette «plug & work». Du får et ferdig innredet, låsbart kontor med aircondition, og du kan benytte moderne møterom med alle fasiliteter. Her er det kjøkken, spiserom, dusj, garderobe og husleien dekker også vaktmestertjeneste og renhold, sier Ole Martin Thorvaldsen – primus motor i selskapet T3 Eiendom.

– Gunstig for pendlere i offentlige stillinger – som gjerne kan arbeide en dag eller to ukentlige dager i hjembyen?

– Ja, det tror jeg absolutt dette kan være. Cellekontor-etableringer er veldig vanlig i de store byene, men dette blir noe annerledes. I storbyene er finner du gjerne slike etableringer i sjette eller sjuende etasje i en tilbaketrukket høyblokk, her i Levanger kan du nå få et fint kontor – midt i byen og med alt du trenger i umiddelbar nærhet. Alle leietakere får hver sin parkeringsplass og bod, og her er det bare å plugge inn, bedyrer Ole Martin Thorvaldsen.

Berikelse for byen

– Et glimrende initiativ, sier daglig leder Svein Kvarving i Levanger Næringsforum, som har gått svanger med ideen om noe tilsvarende i mye mer enn ordinære ni måneder.

Kvarving mener at dette kan bli gull for enkeltforetak, små bedrifter – men også for frilansere selvstendig næringsdrivende innenfor mange forskjellige sektorer.

– Folk flest forflytter seg mer – også i arbeid – enn noen gang tidligere. Slike etableringer er det flust av andre steder, og Kontorparken her i Levanger er en berikelse for byen. Dette bekrefter at det skjer mye positivt i sentrum, sier Svein Kvarving.

Kontorparken har fått installert høyhastighet fiber, som garanterer for internett-tjenesten. Ole Martin Thorvaldsen og T3 Eiendom er selv den første leietakeren, mens rørleggere fra Vandsvik mekaniske verksted er den første eksterne. Dermed gjenstår åtte kontorer.

– Her blir det førstemann til mølla-prinsippet. Du kan tegne korttid- eller langtidskontrakt om leie, og helt ned til bare tre måneder. Dermed er det liten risiko for dem som vil prøve om dette fungerer, sier Thorvaldsen.

Pulserende miljø

Han er optimist med tanke på kommende utleie, og ramser opp argumenter for å etablere seg i Kontorparken:

– Dette er virkelig å foretrekke framfor et ensomt hjemmekontor. Her kan du møte folk fra ulike bransjer, dele erfaringer med andre, bli inspirert av et aktivt miljø og få mer ut av arbeidshverdagen, mener Ole Martin Thorvaldsen.

Hans eiendomsselskap kjøpte Kirkegata 54 – eller eiendommen som er mer kjent for å være Leinegården, for 3,2 millioner kroner tidligere i år. Det samme selskapet har tidligere kjøpt Meierigården, og renovert den på en forbilledlig måte. Selskapet har også kjøpt Eikremgården ved Festiviteten – som man er i ferd med å bygge om fullstendig.