Extra stort trafikkaos i Verdal

Til slutt måtte politiet rykke ut i forbindelse med åpningen av den nye byggvarebutikken.

Litt før klokken ti var det kø i alle retninger i rundkjøringen i Holberg-krysset. 

Nyheter

Allerede en time før åpning av den nye Coop Extra Bygg-butikken i Verdal var det kø utenfor drive-in-løsningen. De som prøvde å komme litt før den programfestede åpningen klokken ti gikk glipp av åpningsseansen, der ordfører Bjørn Iversen var invitert til å forestå den offisielle åpningen.

For i Holberg-krysset var det nemlig trafikkaos.

Kø i retning Kjæran. 

Så ille ble det etter hvert, at politiet måtte komme ut og dirigere trafikken. De hadde sin fulle hyre fortsatt klokken kvart på elleve, da Innherreds utsendte dro tilbake til kontoret.

– Det er jo egentlig bare artig med kaos, sier butikksjef Ole Gunnar Hallager når lokalavisa endelig har fått parkert bilen og kommet seg inn i butikken.

Kos med kaos

Han forteller om en hektisk innspurt, og det er fortsatt travelt etter åpningen når Hallager tar sin tørn med å hjelpe kundene. Blant andre Tore Øgstad, som har tatt turen for å se om det kan finnes noe til gården.

Tore Øgstad får hjelp av butikksjef Ole Gunnar Hallager. 

– Jeg fikk heller ikke med meg åpningen, smiler han.

På åpningsdagen var det tjukt av kunder i både drive-in-avdelingen og den vanlige butikken. De romslige handleløpene ble satt på prøve fra første stund.

Et stort antall representanter fra leverandører var også på plass.

Per Skjevdal fra Sika (leverandør av lim og fug) og Geir W. Stokke fra Hey'di (leverer blant annet avretting, fugemasse, mørtel og sement). 

En times venting

I drive-in-avdelingen var det kø både utenfor og inni. Terje Matberg fra Okkenhaug var på plass utenfor butikken klokken kvart over ni. Ved halv elleve-tiden var han endelig godt i gang med å laste på treverk på tilhengeren i enden av U-en som bilene kjører gjennom.

Terje Matberg kjøpte treverk. 

– Jeg skal bygge litt vedbu, og bedre plass til campingvogna, sier Matberg, som er sikker på at det blir flere turer til Verdal.

– Fra der jeg bor er det egentlig enklere å dra hit enn til Moan eller Levanger sentrum.

Grille-grille-grille

I hagemøbelavdelingen var Petra Graven fra Levanger en av de nysgjerrige, mens datteren som bor på Skatval lette rundt etter andre mer typiske byggevarer.

Petra Graven med vesle Martin Reichwald i barnevogna. 

– Men vi har kjøpt oss en grill, som vi ser frem til å bruke, forteller Graven.

Bløtkake hører naturligvis også med på en åpningsdag. Ole Aksel Forberg og Torbjørn Solem, begge tillitsvalgte i Coop, hadde en stri tørn med å fylle i nok kaffekopper og dele opp marsipankaken i passende stykker.

Ole Aksel Forberg og Torbjørn Solem serverte bløtkake i stort tempo. 

Hus-oppussing

Tilløp til trafikkaos også inne i butikken. 

Før trafikkaoset på veg tilbake rakk Innherreds utsendte også å veksle noen ord med Christoffer Karlsen. Han er midt i innspurten av oppussing av hus på Melan i Verdal.

– Det kan være nyttige ting til det her. Men det er nesten være i butikken så lenge, for alt må være ferdig om halvannen uke, ler en av de mer yngre besøkende på den nye Coop Extra Bygg-butikken like etter åpning.

Christoffer Karlsen på jakt etter ting til huset på Melan. 

Ordfører Bjørn Iversen ser seg litt rundt i butikken sammen med administrerende direktør i Coop Midt-Norge, Torbjørn Skei. 

Politiet måtte dirigere trafikken. 

Fra åpningen, der Bjørn Iversen symbolsk «klippet snora» ved å sage av en planke.  Foto: Odd Arnfinn Pedersen