Grå start på vinterferien

Østlandet får best vær i vinterferien.

Det ventes mye nedbør i helgen.   Foto: Roger M. Svendsen

Nyheter

– Det ser ut til at vi får sønnavind og deretter vestavind i helgen. Det gir nedbør som regn i vest og som snø i fjellet. Det blir en gråværshelg i nord og mye nedbør på Vestlandet og i Trøndelag, mens områdene østafjells vil få oppholdsvær og perioder med sol, sier statsmeteorolog Kristian Gislefoss ved Meteorologisk institutt til NTB.

Det ventes regn og nedbør som sludd og snø over 300-500 meter i Nord-Trøndelag i helgen.

Det går mot en grå helg de fleste steder i landet, men Østlandet slipper billigst unna både i helgen og i starten av kommende uke. Også i fjellet blir det noe sol, men noen påskestemning vil han ikke love.

– Vi du ha påfyll av snø, må du til fjellet. Der blir det ganske grått, men sol enkelte dager, sier Gislefoss.