Lever av spyflue-larver og meitemark

«Bunes-mark» står for rundt tre firedeler av omsetningen på gården i Leksdal.

FAVORITTEN «Punkermaggot» består av larver med mange ulike farger. Den er mest populær blant fiskere nordpå. 

Nyheter

KOMBINASJONSBRUK Gården Bunes likker vakkert til hele nede ved Leksdalsvannet. Tre av fire kroner som gården omsetter kommer produksjon av meitemark og spyfluelarver. 

– Konkurransefiskerne nordpå kjøper for det meste «punkerutgaven». Dette er en blanding av rød, blå, grønn, hvit og gul maggot. Men ellers er det den hvite sorten som er den mest vanlige blant de aller fleste fiskerne. En del sverger også til den røde, forteller Arnfnn Voll.

NÆRINGSVEI Salg av agn er en viktig del av drifta på Bunes. Eier Arnfinn Voll viser frem ei eske med Bunesmark 

Han tømmer ut de ulike typene maggot larver på en stor papplate. Februar og vinterferie betyr en tur på hytta for mange, og da skal «alle» ha med seg en liten boks med maggot. Dette gjelder for øvrig enda mer i påskeuka, som normalt er den beste salgsperioden i året.

– Men påska er jo litt sein i år (i midten av april), så da spørs det hvordan det er med isforholdene. Det er imidlertid meldt kaldere vær i slutten av vinterferieuka, så da håper vi på topp forhold ffor dem somelsker isfiske. Været er alfa og omega, poengterer sauebonden som har agn som «attåt» næring.