Bygger fugleobservatorium ved Eidsbotn

Setter opp kombinasjonsbygg for observasjon av fugl og stall for ponnier tilknyttet Nossum Travpark.

Det nye bygget ved Eidsbotn skal være 40 meter langt og fem meter bredt og skal kunne brukes av alle interesserte.  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Nyheter

Norsk Ornitologisk Forening (NOF), Verdal- og Levanger lokallag og Nossum Travpark har inngått avtale om å sette opp et kombinasjonsbygg til bruk for observasjoner av fugl i Eidsbotn og som stall for ponnier for ungdomsgruppen tilknyttet Nossum Travpark.

40 meter langt

Området ved Eidsbotn ble fredet i 1984 for å verne det som lenge har vært rasteplass for trekkfugler, og som myte- og overvintringsområde for andefugler.

Levanger kommune har godkjent bygget som skal være 40 meter langt og fem meter bredt, skriver initiativtakerne i ei pressemelding.

De skriver videre at bygget vil få en utforming som gjør at alle med bevegelsesvansker og som sitter i rullestol får enkel tilkomst.

Vil brukes i undervisning

I tillegg til ungdommene ved Nossum Travpark og medlemmene av Norsk Ornitologisk forening, vil bygget bli brukt i undervisning av Nord universitet, og initiativtakerne mener det vil være godt egnet til undervisning ved barne- og ungdomsskolene og de videregående skolene i regionen.

Planlegger bygging i 2017

Huset vil i første omgang ha 11 observasjonsluker som skal være så store at to til tre personer kan bruke de samtidig.

Under forutsetning av at finansiering går i orden vil prosjektet bli gjennomført i 2017, skrives det i pressemeldingen.