Nå er det vår i lufta og travle dager for hagelaget

Hagelaget i Levanger kan skilte med en over 60 år lang og fargerik historie, og er per i dag over 80 medlemmer.

Salg av liljekonvall er et populært innslag på loppemarkedet. Her har leder Astrid Sandvik Hammer vært ute og plukket.  Foto: Kathrine Pedersen

Nyheter

«Levanger og omegns hagebrukslag» ble stiftet 10. april 1956 med kjøpmann John Sæther som formann. Laget sto tilslutta Det norske hageselskap gjennom Nord-Trøndelag hagebrukslag.

Det første arrangementet for medlemmer som er omtalt, er et møte på Kaffistova i Levanger 28.november 1956 kl 2000. Dette arrangementet ble annonsert i Levanger-Avisa under overskriften «Ingen heim uten hage».

Populært plantemarked

Levanger hagelag nå i underkant av 80 medlemmer. Astrid Sandvik Hammer er leder av styret på seks personer.

Levanger hagelag med planteloppemarked og tombola i sentrum av Levanger. Fra venstre: Astrid Sandvik Hammer, Anna Dahl, Tone Indahl Munkeby og Kjell Bævre.  Foto: Kathrine Pedersen

Mange har møtt hagelaget på planteloppemarkedet nederst i Staupslia. Der selger de stiklinger, planter og krydderurter. Dette er vekster både styret og andre medlemmer av hagelaget har bidratt med. Mye er sådd og drevet fram av medlemmene selv.

–Vi har mange faste kunder som kommer og kjøper forskjellige planter og urter hos oss. Ofte forteller de at fjorårets innkjøpte planter vokste seg flotte, og er veldig fornøyd. Ikke er det dyrt heller, sier Hammer.

Hagevandring

Hagelaget kan tilby forskjellige tjenester knyttet til hage og nevnes kan: Plantevalg, beskjæring, best vokseplass til eksempelvis frukttrær, hvilken jordtype gir best vekst til plantene, og tips om dyrking av krydderurter.

Hagelaget tilbyr også hagevandringer, blant annet i kombinasjon med planteloppemarkedet sist i mai. I hagen får alle som vil være med på oppdagelsesferd. Det er et hav av flora og mange forskjellige fargenyanser.

–Det var et flott arrangement. Ikke noe prangende, men hyggelig og informativt, er tilbakemeldingene vi får fra kundene. Det er et hagelag med mye erfaring og kompetanse og som gjerne bistår hvis det er ønskelig, avslutter Astrid Hammer.