Ettersom det i år har kommet nye regler rundt blant annet avfyring av salutter, så har dessverre årets store smell uteblitt. Til stor skuffelse for noen, men også til glede for mange.

– Det er et ganske morsomt og spesielt oppdrag å få, sier Myhr. Spesielt ettersom dette er første gangen det er en slik variant av den tradisjonelle «smellen». Jeg er litt spent på om den høres godt nok nede i gatene ettersom det blåser litt her opppe på taket. Jeg skal i alle fall gjøre mitt beste til at dette skal høres. Det blir også en fanfare noe senere i dag når jeg skal sette igang borgertoget, sier Myhr.

Nessebyggen på vei ned til sentrum og hovedtoget.

Ut ifra reaksjonene til publikum så virket det som fanfaren til Myhr hørtes godt fra taket på Backlund av de som stod nede på gatenivå.

Ikke var det for varmt og ikke var det for kaldt på denne nokså fine 17. mai-dagen.

Godvær i 1945

Marit Moe og Gunnhild Næss minnes det som kanskje var den beste 17.mai for dem. Nemlig 17.mai i 1945.

– Den 17. mai dagen som vi husker aller best må nok være den som var i 1945. Da tok vi frem flaggene til gangs. Da var vi helt sikre på at krigen var over og freden var kommet. Det var skikkelig feiring i gatene den dagen. Og jammen mener jeg å huske at det var finvære den dagen også, sier Marit Moe fra Levanger.

– Dette er jo en folkets dag, og kanskje aller mest spesielt er det for barna. Jeg synes dette er en veldig fin tradisjon vi har i Norge. Folk pynter seg og treffes for å feire 17 mai, og se på alle barna som går i barnetoget, sier Gunnhild Næss fra Levanger.

Artig, men slitsomt

Ingvild Skaufel Holmen kommer til å minnes russetida som ei utrolig artig, men slitsom tid.

– Russetida har vært helt fantastisk, sier Ingvild Skaufel Holmen.

– Det har vært ei veldig spesiell og morsom tid, men jammen har den vært slitsomt også. Det tar på å være russ. Desverre så ble jeg også litt syk midt i russefeiringa, men det gikk heldigvis raskt over. Noe av det beste med russetida er at jeg har hatt tid til å bli skikkelig godt kjent med alle mine medruss på kullet. Det er noe jeg har satt stor pris på. Nå gjenstår bare eksamener så er denne perioden i livet over og kullet splittes, desverre, sier en litt sliten Ingvild Holmen.

God utsikt til barnetoget fra balkongene i Levanger sentrum