Det er ungdomshuset Panzer, Vømmølkomiteen og elever fra Salg, service og sikkerhet ved Verdal videregående som står bak arrangementet 1. juni. Festen finner sted på Minsaas plass og er et rusfritt arrangement for de mellom 13 og 18 år. Der blir det både livemusikk, vømmølbingo, lurk-limbo, quiz og salg av mat og drikke.

–Det er en slags ungdomsbedrift for vår del, for her får vi være med å arrangere noe. Vi kom med fullt av ideer og laget et oppsett som vi presenterte for Vømmølkomiteen, og da ble vi spurt om å være med, sier elev ved Salg, service og sikkerhet, Marit Lundgren.

Lover julestemning

I forkant av festen inviterer ungdomshuset Panzer til førjulsfest i sine lokaler i Hanskemakergata. I ekte vømmølånd blir det aktiviteter som lurkverksted og de lover julestemning med lussekatter. Deretter settes det opp luciatog fra ungdomshuset og til Minsaas plass. Panzer har sendt ut invitasjoner til ungdomshus i hele fylket, og håper med det at det blir en stor fest.

–Det er fint å fokusere på at det ikke bare skal være alkohol på vømmøl. For de mellom 13 og 16 år har det ikke vært så mye å være med på før, sier Lundgren.

Forrige ungdomsarrangement var i Folkeparken i fjor.

–Det ble gjort litt i all hast, men det fungerte overraskende bra. Det kom mange og derfor har vi lyst til å løfte det enda et hakk opp nå, sier Arnstein Langåssve i Vømmølkomiteen.

Dialog med politiet

Arrangørene har fått låne lokalene i det tidligere Domus-senteret, i tillegg til at de setter opp gjerder rundt hele Minsaas plass. Da kan deltakerne være både ute og inne under festen.

–Det blir et stort juletre, scene med musikk og aktiviteter som styres av elevene, sier han.

Det er eget vakthold på området som følger med på at deltakerne holder seg rusfri.

–De som er her skal føle at de er trygg og ivaretatt. Vi har også dialog med politiet og ungdomskontakter som vet hva man bør være obs på under et slikt arrangement, sier Langåssve.