Volden skole på matematikktoppen

Har løst enormt mange oppgaver.

Om det er jenkadansen som har gjort Volden-elevene til gode matematikere er ikke godt å si, men på den lille skolen i Helgådalen trives de, lærer mye og har det artig samtidig.  Foto: Tor Ole Ree

Nyheter

Kikoras mattemaraton går gjennom hele skoleåret, og elevene ved Volden skole i Helgådalen har ifølge den ferskeste oppdateringen løst 105.888 oppgaver til nå.

Dette plasserer skolen helt på toppen i oppgaveløsning, relativt sett. Andre skoler har løst flere oppgaver, men det er ikke så rart når de er mange flere elever.

Tallet på løste matteoppgaver oppdateres fortløpende på Kikora.no. 

Innherred.no forsøkte å få tak i mattelærer Oddleif Sellæg tidligere fredag, men han var sikkert i full sving med å fore elevene med enda flere gode oppgaver. På Facebook har imidlertid Sellæg uttrykt sin store begeistring og hvor imponert han er over elevene.

– De er bare 28 elever fra 1. til 7. klasse, og dette er pensum beregnet for 5. klasse til 1. trinn på videregående, påpeker han.

Som belønning ordnet skolen med tacofest for de flinke elevene torsdag.

Etter skoletid fredag kan Sellæg fortelle at skolen er invitert til landsfinalen, som holdes i Oslo den 24. august. Dit vil noen elever og en voksenrepresentant ta turen. Hvem det blir og hvordan opplegget blir der nede vil både de og avisa komme tilbake til.