Kai Lennert Johansen (A) vil ha en annen rekkefølgeprioritet på det videre arbeidet med kulturarenaer i Levanger enn rådmannen. Han ga også uttrykk for usikkerhet knyttet til egen oppfatning av nødvendigheten med kino.

–En del vil hevde sterkt at vi må ha en kino i senrum. Andre vil hevde det er tilstrekkelig med kino i området, sa han, og pekte på Verdal og Stjørdal. Johansen sa videre at han selv har et åpent forhold til akkurat kinospørsmålet.

Saken var oppe til behandling i formannskapet onsdag. I motsetning til rådmannens innstilling, hvor realisering av nytt bibliotek og kino sto som første punkt, fikk Johansen med seg det store flertallet på å snu om, slik at vedtatte forslag ble som følger: 1. I den videre prosessen med utvikling av kulturarenaer prioriteres planene for en kultursatsing på havna (vaskeriet). Rådmannen bes kontakte eventuelle interessenter med tanke på en etablering av hotell på havna, samt søke å få en avklaring av Nord universitets interesser omkring et samarbeid. 2. Rådmannen bes også om å arbeide videre med planer om å realisere nytt bibliotek og eventuelt kino på bibliotektomta. Kinodrift legges da ut på anbud under planleggingsprosessen. 3. Om eventuelt kinoen flyttes ut av Festiviteten, oppgraderes Festiviteten til bruk for andre kulturelle formål.

I debatten i kjølvannet av saken, ble det mye snakk både om kinodrift og om tidshorisont for mulige planer på havna. Det siste fordi kulturhusplanene på havna som følge av økonomien i forutsetter eksterne leietakere, eksempelvis en hotellaktør eller Nord universitet med sin skuespillerutdanning, men uten at det foreligger noen konkrete avtaler.

Khalil Obeed (A) minnet om at hotellplanene har vært diskutert i mange år allerede, og fryktet at planene på havna i fortsettelsen også vil bli satt på vent i det uvisse. Obeed tok derfor til orde for at en teatersal på havna må bygges uansett, hotell eller ikke. Ifølge rådmann Ola Stene er det ingen konkret dialog med noen bestemt hotellutbygger, og han kunne heller si noe om når det eventuelt vil skje.

Alf Magnar Reberg (Sp) savnet på sin side større oppmerksomhet omkring det økonomiske aspektet ved utbygging av kulturarenaer, også fra kulturlivet. Synes du Levanger bør ha egen kino? Ja Nei, det holder med kino i nabokommunene Har ikke gjort meg opp noen mening Du må velge et alternativ Din stemme blir nå behandlet... Synes du Levanger bør ha egen kino? Ja 28% Nei, det holder med kino i nabokommunene 65% Har ikke gjort meg opp noen mening 7% Du har allerede stemt 83 stemmer

–Vi har ikke økonomi til å bruke 60 millioner på det gamle vaskeriet dersom vi ikke får med oss eksterne leietakere. Vi må ikke glemme at det også er noen som skal betale dette, og det blir vanskelig dersom vi ikke har annen aktivitet i huset enn bare vårt eget kulturliv, sa han. Reberg mente også han hadde de fleste, om ikke alle med seg i eget parti, når han kommenterte at det ikke trengs noen ny kino i Levanger. Han trakk i den sammenheng fram den strandede kommunesammenslåingen.

–Hvis vi hadde blitt sammenslått med Verdal, og det var et faktum i dag, og samtidig snakket om framtidig kinodrift, kan jeg vanskelig se for meg at vi hadde diskutert enda en kino i den nye kommunen. Da ville det sittet verdalinger rundt dette bordet, og det hadde kommet argumenter om at den ene ikke må ta livet av den andre.

Reberg mener kinomarkedet er for lite når det allerede finnes kinoer både i Verdal og Stjørdal. Karl Meinert Buchholdt hadde på langt nær samme oppfatning:

–Vi er to kommuner. Bare la Verdal gå konk, det plager ikke nattesøvnen min i det hele tatt, kommenterte han.

Ingen av politikerne forventet vel for øvrig at kulturarena-debatten slutter med vedtaket i formannskapet.