Gaute Børstad Skjervø er tilbake til AUFs sommerleir på Utøya etter seks år. Han er en av deltakerne som var til stede under sommerleiren i 2011 da terrorangrepet den 22. juli inntraff, på verst tenkelige måte. På denne tiden var han leder for Nord-Trøndelag AUF, men nå bruker han valgkamptiden sin til å besøke sommerleiren som stortingskandidat for AP. Gaute innrømmer at tiden før reisen til sin første sommerleir siden terrorangrepet på Utøya ikke har vært uten tilbakeblikk og minner fra 2011.

– Selvfølgelig har jeg tenkt på at dette blir min første sommerleir siden angrepet på Utøya i 2011. Jeg har besøkt Utøya etter terroren, men har ikke vært på sommerleir siden. Det blir en litt ambivalent følelse for min del, men jeg er sikker på at det blir både spesielt og fint å tilbringe fire dager på Utøya, forteller han til Innherred rett etter sin ankomst på Utøya onsdag.

Flørt og engasjement

Han mener at sommerleiren på Utøya er noe av det flotteste en politisk engasjert ungdom kan delta på.

– Det er vanskelig å beskrive AUFs sommerleir på Utøya for noen som aldri har vært der, men det er rett og slett en samling for ungdommer med samme interesse. Sommerleiren er så viktig for meg at jeg bruker tid av min egen valgkamp for å reise hit og treffe engasjert ungdom med sterke meninger. Leiren er en god gammeldags greie hvor ungdommer samles til en helt rusfri uke hvor alle kan få kjenne på det å bli inkludert. Dette er en enkel arena for å få nye venner og sommerflørter på. Jeg kan ikke telle på ei hånd hvor mange jeg kjenner som har fått sin første skikkelige sommerflørt her på Utøya, forteller han spøkefullt.

Gaute Børstad Skjervø tror gjensynet med Utøya blir både spesielt og fint. Foto: Privat

Betydningsfullt for flere

Gaute synes at å bruke tid av valgkampen kan være minst like viktig som alt annet han foretar seg i denne viktige perioden.

– Det jeg gleder meg aller mest til er å få høre alle de unge talerne. Det å få høre hva ungdom virkelig mener om saker og ting er viktig. Jeg tror det er flere enn meg som kan si at sommerleiren er det mest betydningsfulle man kan delta på om man er engasjert og har politiske meninger.

De lokale gleder seg

I en pressemelding fra AUF i Nord-Trøndelag til Innherred, forteller de at fylkets utsendte deltakere gleder seg til fire dager på sommerleir fra 2. august til 6. august. På årets leirprogram står besøk fra både Jonas Gahr Støre, tidligere statsminister Gro Harlem Brundtland, Hadia Tajik, Trond Giske, LO-leder Hans Christian Gabrielsen og komikerne Sofie Frøysaa, Jonis Josef og Henrik Fladseth for å nevne noen, forteller N-T AUF i sin pressemelding.

- Programmet er veldig bra i år! Det blir spennende, morsomme og interessante taler, innledninger og politiske og praktiske verksteder alle dagene, så jeg tror ikke vi kommer til å kjede oss ett sekund i løpet av sommerleiren. Vi skal selvfølgelig vinne både fotball- og volleyballturneringen i år, sier leder i Verdal AUF, Fatima Almanea.