Strevsom sommer i Sul

Utfordrende for bøndene med så mye regn.

Kent Roger Østgård har opplevd en «skit-sommer». 

Nyheter

Kyrne til Kent Roger Østgård ble stående lenge i fjøset i sommer. Mye regn i juni og juli gjorde det rett og slett uforsvarlig å slippe ut kyrne på brattlendt beite. De kunne riskere å skil nedover som det var en rutsjebane.

–Nå er de ute, men det så lenge håpløst ut. Jeg har ikke sett det så ille før. Det var store bekker som rant ned over jordene. Selv gikk jeg på haue i gjørma nedenfor fjøset og så ikke ut, forteller Kent Roger Østgård.

Hadde ikke væromslaget kommet ville det sett ille ut. Nå gjelder det å berge gresset.

–Vi har ikke kommet i gang med andreslåtten ennå. Under førstelslåtten ble jordene mye ødelagt da en kjører gjennom med tungt utstyr. Det tar tid å få reparert slike skader, i verste fall må det freses eller pløyes opp. Det er ikke noe særlig og en ulempe som henger med lenge, sier Østgård.

Han har ikke sett maken på dårlig sommer, og antyder at om det forsetter slik vil han gi opp å ha kyr. Per dato har Kent Roger Østgård rundt 34 kyr og 300 dekar med gressåker, inkludert myrlendte områder.

I tillegg til kyr driver Østgård også med slaktgris.