Sanitetslagene har stått for middagsservering i Vera samfunnshus alle årene spelet er framført.

Nå er gesjeften flyttet til Tronsmoen fjellgård på andre siden av Veressjøen. Der har gårdeier Svein Eggen sørger for å oppgradere med nytt storkjøkken.

–Vi er litt spent på hvordan gassovnene fungerer. Og så er det om å gjøre å finne ut hvor alle ting er, sier damenene som torsdag kveld begynte å forberede seg til årets dyst.

Erfaringsmessig kan det komme mange spisegjester i forkant av forestillingene. I fjor ble det på det meste notert hardt oppunder 300 serveringer på en dag. På menyen står både middag, som kjøttkaker og rømmegraut.

Sanitetsdamene går i skift og skal sørge for middagsservering i forkant av alle forestillingene, i alt åtte ganger.

–Vi håper på godt besøk, men er litt spent på om det kommer like mange i år ettersom det er andreåret med Grensegang.

–Hvordan skal det betales, med kort eller kontanter?

–Vi tar gjerne imot kontanter, men vi har nå i tillegg også ordnet oss med betalingsøsningen Vipps bedrift, sier Anne Mari Haugan.