Nord Universitet har klart å trekke i overkant av 3000 studenter til Levanger i år.

Mange av studentene som skal lage liv og røre i byen er nye innbyggere i byen, mens noen er inne i innspurten av studentlivet. Innherred.no har truffet noen nye beboere hos Byborg studentboliger.

Positivt overrasket

En av de som har stemplet inn som innbygger i trehusbyen for første gang er Førde-jenta Ingrid Skare Moe. Hun har vært i Levanger i få dager, men har allerede fått et inntrykk av byen.

- Jeg synes det er veldig fint her. Jeg har vært her tidligere, så jeg visste jo litt hva jeg gikk til.

Hun forteller at hun tidligere har studert i Trondheim, blant annet ergoterapi. Hun har nå peilet ut en ny kurs i Levanger.

- Jeg måtte flytte hit for å komme inn på sykepleierutdanningen. Det har blitt skikkelig populært, så det er kamp om plassene, men jeg tror det blir bra her også jeg.

Hun kjenner ei som går samme studie som henne, men er åpen for å bli kjent med nye folk i den kommende fadderuken.

- Det blir spennende å oppleve nye ting og treffe nye folk. Det var et overraskende stort studentmiljø her i Levanger. Jeg ser frem til å se hva fadderuken bringer.

Ingrid Skare Moe ser frem til å begynne studielivet, men er nok minst like spent som førsteklassingene som skal starte på barneskolen. Det vanskeligste tror hun blir å ha så mye fritid til rådighet.

Synes det er lett å finne fram

En annen som er nyinnflyttet levangsbygg er Ålesund-gutten Henning Ofstad. Han er opprinnelig fra Namsos, men bor nå i Ålesund.

Ofstad skal studere idrett, noe han ser frem til.

- Jeg møtte en som skal studere det samme som meg i oppgangen i sted. Han bor faktisk bare noen rom unna meg.

Han forteller at flyttingen til Levanger gikk greit. Rommene er nemlig ferdig møblerte, og det mener han løser mye.

- Jeg ser ikke mørkt på å bo hjemmefra. Det er noe jeg har prøvd ett år tidligere, da gikk jeg på folkehøgskole i Grong. Studiene skal være førsteprioritet, men jeg håper å få tid til litt fotball også, forteller en håpefull Ofstad.

Det blir spennende å se hva studieåret bringer for Levangers nye studenter.