Disse naboene møtes alltid over valgurnene

Mens Marit Wangberg og Anne Storsve Olsen alltid sanker stemmer, sørger nærmeste nabo Jorid Jessen for alltid å bruke stemmeretten.
Nyheter

Marit Wangberg, Anne Storsve Olsen og Jorid Jessen bor på rekke og rad i Symrevegen i boligfeltet Momarka like utenfor Levanger sentrum. Mens de to første alltid hjelper til på valgdagene i Halsan valgkrets, tar Jessen alltid i bruk stemmeretten i valglokalet ved Halsan barneskole på valgdagen.

- Det er så viktig å bruke stemmeretten! Jeg vokste opp på 70-tallet, og da ble vi lært opp til det. Derfor tar jeg alltid turen til valglokalet på valgdagen. Det er en borgerrett som vi skal bruke, og vi skal være glade for at vi har den muligheten i en verden hvor ikke alle kan gjøre det, sier Jessen.

Sitter oppe sent

Etter en kjapp tur innom stemmeavlukket for å hente sin utvalgte stemmeseddel, gikk turen rett bort til de valgansvarlige i Halsan-kretsen for stempling og levering i valgurnen. Der sitter nemlig Jorids nærmeste naboer i Symrevegen som ansvarlige i år som i mange år tidligere.

- Hvilket parti jeg stemmer på skal få forbli hemmelig. Jeg er ikke politisk aktiv, men jeg er politisk interessert. Jeg kommer derfor til å sitte oppe foran tv-en så lenge jeg kan i kveld for å følge valgresultatene, sier Jessen og smiler etter å ha sluppet seddelen sin i valgurnen hos Anne Storsve Olsen.

Jessen har også sørget for å spre den politiske interessen nok videre i familien til at barna benytter seg av borgerretten.

- Ja, de skal også bruke stemmeretten. Det er viktig lærdom, sier hun.

Større oppmøte

De valgansvarlige, under ledelse av Marit Wangberg, har merket en noe større tilstrømming av velgere til valglokalet i år sammenlignet med tidligere år.

- Vi har 1288 stemmeberettigede i vår krets, og på de første vel fire timene i dag har vi hatt om lag 300 personer innom for å stemme. Mange stemmer også her på tur hjem fra jobb på skolen eller andre steder, fordi det passer bedre enn å stemme i sin egen krets. Og det er bare fint. Så oppmøtet blir bra i år, slik det ser ut til, sier Marit Wangberg.

Hun legger til at det er givende å være frivillig i valgkretsen, noe hun har vært med de øvrige i en årrekke.

- Det er også en viktig del av samfunnsoppgavene, sier hun.

Ved valglokalene i gymsalen ved Halsan skole har også flere skoleklasser samt elever fra voksenopplæringen i kommunen vært innom for å lære mer om hvordan det foregår.

- Det er fint å vise fram hvordan vi gjennomfører valget, sier Wangberg.