Maren Aasan blir rådgiver i regjeringen

22-åringen fra Verdal skal gi politiske råd til kulturministeren.

Maren Aasan (22) fra Verdal blir politisk rådgiver for kulturminister Linda Hofstad Helleland.   Foto: Privat

Nyheter

"Maren Aasan engasjeres som ny politisk rådgiver for statsråd Linda Hofstad Helleland i Kulturdepartementet."

Slik lyder den korte bekreftelsen fra regjeringen på deres hjemmesider fredag, i forbindelse med endringene i regjeringen. Hun tilsettes som politisk rådgiver for kulturminister Linda Hofstad Helleland (H).

– Dette er kjempeartig og helt utrolig. Det har egentlig ikke helt gått opp for meg ennå, sier Maren Aasan til Innherred på telefon fra hovedstaden fredag - en drøy time etter at utnevnelsen har blitt kjent.

Statsrådens høyre hånd

Hun ble forespurt om å ta stillingen personlig fra kulturministeren sist helg. Da tok det ikke mange sekunder å takke ja til stillingen, hvor hun blir statsrådens politiske rådgiver og skal følge henne tett som en høyre hånd og medspiller hver dag.

– Det er ikke en vanlig ansettelsesprosess, og det er statsråden selv som velger ut sin rådgiver. Jeg sa ja med en gang, fordi dette er en mulighet som kommer bare en gang i livet. Linda Hofstad Helleland er en utrolig dyktig statsråd, som jeg har sett opp til lenge. Å få jobbe med henne vil utfordre meg og gjøre meg bedre, sier hun og legger til at hun er brennende opptatt av nettopp kultur.

– Jeg har vokst opp med teater, Arnulf Haga og spel, og jeg gikk dramalinja på Inderøy videregående skole. Derfor blir det utrolig spennende å få jobbe i kulturdepartementet, sier hun.

Tar jusspermisjon

Hun har bakgrunn som rådgiver for sosiale medier i Høyres stortingsgruppe, en stilling hun har hatt de siste to årene. Hun flyttet til Oslo etter videregående skolen, for å studere juss. Samtidig ble hun tatt inn i stortingsgruppen til Høyre, og fikk etter hvert jobb der.

- Det var advokat jeg skulle bli, og jeg er halvveis i studiene. Nå tar jeg permisjon før jeg skal fullføre studiene senere. Jeg er så takknemlig for denne muligheten jeg får begi meg ut på, sier hun.

Ine Eriksen Søreide (H) ble for øvrig i dag offisielt utnevnt som utenriksminister. Hun overlater Forsvarsdepartementet til Frank Bakke-Jensen fra Båtsfjord. Marit Berger Røsland tar over hans stilling som europaminister i Solberg 2-regjeringen.