Motorsykkelfører nektet å stoppe for politiet - kjørte av vegen

Satt bak styret på en stjålet tohjuling.

Politiet gjorde undersøkelser etterpå.  Foto: Leif Arne Holme

Nyheter

Politiet meldte ved 16.05-tiden om en trafikkulykke i Verdal. En motorsykkel hadde kjørt av vegen. Statens vegvesen meldte i den forbindelse at fylkesveg 151 ved Valstad var midlertidig stengt på grunn av ulykken.

Stoppet ikke

Innsatsleder Bjørn Stene forklarer overfor Innherred.no hva som skal ha skjedd.

– En patrulje fra oss kjørte i området ved Verdal stadion og la merke til en motorsykkel som var meldt stjålet. De la seg etter den med blålys og sirener og forsøkte å stanse den, men uten hell.

Stjal motorsykkel

Innbrudd hos X-Rider på Skogn

Etter at ferden fortsatte ut på Jamtlandsvegen besluttet politipatruljen å avbryte jakten, og bare legge seg på god avstand uten blålys og sirener. Da senket også motorsykkelen farten og kjørte etter hvert av på fylkesveg 151 oppover mot Hello.

– På denne vegen så politipatruljen på god avstand at motorsykkelen kjørte rett frem i en venstresving og ut på et jorde, der den etter hvert veltet, sier Stene.

Motorsykkelen havnet ut på et jorde, der den veltet.  Foto: Leif Arne Holme

Mener ikke farten var så stor

Den skal da ikke ha hatt veldig stor fart. Politiet kom en del meter lenger bak og fikk kontakt med MC-føreren, som skal ha klaget over smerter i ryggen.

Mannen i slutten av 40-årene skal ha blitt fraktet til Sykehuset Levanger for nærmere sjekk, og der vil det også bli tatt blodprøve av ham.

– Hvorvidt han kjørte ruspåvirket gjenstår å se. Uansett vil han bli anmeldt for å ha kjørt en stjålet motorsykkel og for å ha unndratt seg politikontroll, sier innsatsleder Bjørn Stene til Innherred.no

Fylkesvegen ble stengt en periode etter utforkjøringen.  Foto: Kristin Heggdal