Hyller Asmund Bjørken med tribute-konsert

Han deltar også selv.
Nyheter

Hilmarfestivalen er en av Norges største folkemusikkfestivaler, den største nord for Dovre. Hvert år i løpet av festivaledagne i november blir cirka 150 artister presentert gjennom rundt 70 ulike arrangement til 9 000 besøkende.

Torsdag deles Hilmarprisen ut til Ingebjørg Bratland. Dette skjer under Gallakonserten på Dampsaga. Der er først og fremst den yngre garde i fokus og presenterer musikk øvd inn under ledelse av blant andre Gjermund og Einar Olav Larsen

Hyller Asmund

Lørdag kveld er det «Hyllest til Asmund Bjørken». Asmund har med eget orkester der også Ove Bjørken deltar med både fele og gitar. I tillegg medvirker blant andre P. A. Røstads orkester.

– Programleder er den alltid like kunnskapsrike og sprudlende Viggo Valle. Etter konserten spiller Asmund og resten av konsertdeltagerne opp til dans. Alt dette foregår på Dampsaga. Viggo Valle kjører også en quiz på dagtid lørdag på Vårt hjem, informerer Geir Egil Larsen i Stiftinga Hilmar Alexanderen.

Flere verdalinger

I løpet av festivalen er flere verdalinger i aksjon. Torsdag kveld deltar Torfinn Hofstad og Sindre Dillan sammen med Kjersti Kveli fra Snåsa i gruppa Maren Fenris på Vårt Hjem.

Fredag ettermiddag er det konsert med Ingvild Blæsterdalen og Synnøve Brøndbo Plassen på biblioteket på Dampsaga.

Fløyter og metal

– Variasjonen i konserttilbudet er som vanlig stor, ifølge Geir Egil Larsen.

- Programmet spenner fra tradisjonsrik spellmannsmønstring med dans via Steinar Ofsdal med alle sine fløyter, Tone Hulbækmo med band og Thomas Brøndbo med Nord-Trøndelag kammerorkester til det svenske folkmetalbandet Utmarken. Gruppa mikser svensk folkemusikk med klassisk metal og skaper en helt unik sound.