Jannicke Holmli, Natalie Holmli, Gro Nina Helberg og Eva Utvik har i flere år gått sammen om å lage en julemesse i Røde Kors-huset i Verdal. Her selger de ting som de selv har laget på fritiden.

- Noen holder på med glasskunst, noen strikker og syr, noen lager hjemmebakst, andre keramikk og litt smykker. Det er en hobby vi har ved siden av jobbene vi har til vanlig, sier selger Gro Nina Helberg, som selv strikker, syr og lager smykker.

Alt som selges her er hjemmelaget, kunne Gro Nina Helberg fortelle.

18 barnebarn

Julemessen åpnet først klokka 10.00 lørdag, men allerede før den tid var flere besøkende på plass. Da Innherred besøkte arrangementet var det relativt fullt i lokalet. Torunn Henriksen fra Steinkjer og Sarah Rømo og Turid Pedersborg fra Verdal var blant de som var på utkikk etter julegaver.

(F.v.) Torunn Henriksen fra Steinkjer og Sarah Rømo og Turid Pedersborg fra Verdal handlet noen julegaver på messen i Røde Kors-huset.

- Jeg har handlet noen julegaver. Men ellers har jeg ikke forberedt meg så mye på jula egentlig, sier Pedersborg.

- Jeg har begynt å rundvaske litt i huset, det er vel stort sett det jeg har gjort. Men jeg tenker å handle noen julegaver her, kanskje noe glasspynt. Det var noen veldig fine øredobber til barn her også, så det kan hende de blir med hjem, sier Henriksen.

Henriksen har hele 18 barnebarn, så det tar tid å få alle julegavene på plass.

- De eldste får penger da, for det er vanskelig å handle til 17-, 18- og 19-åringer. Men småttisene må få pakker, sier hun.

Lefser og flatbrød

En av arrangørene, Jannicke Holmli, solgte hjemmelagde lefser, potetkaker og flatbrød under julemessen.

Jannicke Holmli solgte hjemmebakt flatbrød, tykklefser, tynnlefser og potetkaker.

- Jeg har bakt i mange år. Det er farmor som har lært meg det. Det blir ikke at jeg baker så ofte da, men det blir litt til jul og spesielle arrangement. Det er tungt arbeid, så det blir når man orker. Til julemessen har jeg vel bakt i tre år nå tror jeg, sier hun.

Har du solgt mye?

- Ja, det har gått litt. Vi får se hvor mye det blir senere i dag, sier hun.