Frykter for sikkerheten i Helgådalen

De siste dagene har mobilsignalet til dels vært helt borte.

Selv så langt ned som Ulvilla var det intet mobilsignal i helgen. 

Nyheter

Brannsjef Rigman Pents i Innherred brann og redning har mottatt bekymringshenvendelse fra Ulvilla. Innbyggerne i området fra Vuku og videre oppover Helgådalen har manglende telefondekning. Dette har vedvart i flere dager.

Må kjøre for å ringe

Kjetil Dillan har henvendt seg til Innherred om samme sak.

- Signalet har vært mer eller mindre fraværende siden fredag ettermiddag og kveld. Totalt utfall var vel lørdag morgen, melder Dillan til Innherred.

Kjetil Dillan. 

Folk påpeker at dette kan gå utover sikkerheten til innbyggerne i området ved ulykker og sykdom.

Dillan illustrerer situasjonen slik:

- Hvis det brenner i Vera eller i øvre deler av Helgådalen må man kjøre nedover dalen for å finne mobilsignal. Det samme gjelder ved akutt sykdom.

Vil undersøke nærmere

Til sammenligning sørget Innherred brann og redning å stasjonere en brannbil i beredskap ovenfor brua ved Kleppen da den ble reparert i fjor.

Da brua i Kleppen ble byttet ut i fjor høst, og det ikke var vegforbindelse, var Innherred brann og redning føre var og plasserte en brannbil ovenfor brua (hos Geir Lustad) i tilfelle nødsituasjon. 

Firmaet som skal stå for vedlikeholdet er Relacom. Innherred var i kontakt med kommunikasjonssjef Cecilie Sørensen onsdag ettermiddag. Hun kunne ikke gi noe svar på hva som skjer, men lovte å undersøke saken nærmere.

Noe senere kom hun tilbake med følgende gladmelding:

– Det viser seg at det har vært feil på ei linje til en teleoperatør. Feilen skal bli rettet innen klokken 16 onsdag ettermiddag. Reperatøren venter på en del som skal skiftes ut. 

Her er den nye «brannstasjonen» i Helgådalen

Stengt veg i tre dager stopper verken Innherred brann og redning eller helgådalingene.