Skal fortelle sannheten om svigermor

Hun har nemlig tatt doktorgrad på det.

Gjertrud Sæter er førstekonservator ved Norsk Folkemuseum. På seniortreffet til uka skal hun snakke om svigermor. 

Nyheter

Gjertrud Sæter fra Norsk Folkemuseum kommer til juletreff i Innherred Seniorforum med foredraget: «Svigermor i folklore og populærkultur».

Foredragsholderen er førstekonservator ved Norsk Folkemuseum og har doktorgrad i kulturhistorie. Temaet for doktoravhandlingen er hvordan svigermor fremstilles i folklore, populærkultur og hverdagsliv. Avhandlingen var den første i Europa som var viet temaet og fikk stor oppmerksomhet i media. Gjertrud Sæter har senere holdt en rekke foredrag for seniorsentre og ser fram til å komme til Innherred seniorforum på Stiklestad Nasjonale Kultursenter 6. desember.

Foredraget tar utgangspunkt i de sterke kulturelle bildene av svigermor og vi får eksempler fra eventyr, virkelighetsfortellinger, vitsetegninger, TV og internett.

Familie og svigerfamilie opptar oss alle og foredraget vil være interessant både for svigerdøtre, svigermødre, svigersønner og svigerfedre. Selv om disse relasjonene har potensial til å skape skikkelig trøbbel, er det nærhet og glede som oftest karakteriserer relasjonene. Hva kan egentlig de sterke kulturelle bildene fortelle oss? Og trodde du at mennene slipper unna de stereotype forestillingene? Kom på foredraget, så får du høre.