- Vi i Høyre har bekreftet overfor Arbeiderpartiet og Kristelig Folkeparti at vi anser det formelle samarbeidet som opphørt. Bakgrunnen for det er at vi i utgangspunktet var enige om ikke å øke eiendomsskatten. Denne delen av avtalen har Arbeiderpartiet og KrF ikke holdt, og da anser vi det som et brudd i avtalen. Vi har ikke lenger tillit til å fortsette samarbeidet, forteller varaordfører Sillje Sjøvold (H) til Innherred like før klokka 13 tirsdag.

Klokken 12.21 mottok ordfører Bjørn Iversen (Ap) en epost fra Høyre hvor han ble informert om det samme. Overrasket er han imidlertid ikke.

- De siste dagers utvikling gjør at jeg ikke er overrasket. I november hadde vi møte med Høyre og KrF med sikte på å få til et felles budsjettforslag. Vi konkluderte på dette møtet at det så vanskelig ut. Den politiske avstanden i denne typen spørsmål er stor mellom partene. Fra vår side mener vi oppriktig at kommunestyret med én stemmes overvekt nå har fattet et vedtak som er voldsomt krevende.

I novembermøtet avtalte for øvrig de tre partiene å evaluere samarbeidsavtalen på nyåret.

Høyres Silje Sjøvold peker på eiendomsskatten som den utløsende faktor, men legger også til at det er flere forhold som har hatt betydning.

- Jeg tror ikke vi skal legge skjul på at tidligere situasjoner også har vært krevende. Det er likevel denne skaen som er hovedgrunnen til at samarbeidet opphører.

- Hva nå?

- Vi i Høyre er bestemt på å ta vårt ansvar for å styre Verdal kommune ut perioden, og gjøre det vi mener er best for Verdal. Vi må sammen med hele kommunestyret som i går fattet vedtak om ikke å øke eiendomsskatten, ta ansvar. I Høyre vil vi på nyåret ha et medlemsmøte hvor vi for vårt parti diskuterer den strategiske veien videre, sier Sjøvold.