Broen har vært planlagt helt siden helikopterlandingsplassen ble prosjektert, men har latt vente på seg i regi av helseforetaket. Dermed blir akuttpasienter fraktet ned fra helikopterlandingsplassen og ned på bakkenivå eller med ambulanse de få meterne mellom kombinasjonsbygget og sykehusets akuttmottak.

Ikke kommunens sak

Svarva viser til at det er helseforetaket som etter avtalen skal gjøre jobben selv, og at kommunen ikke har noe med debatten rundt sykehusledelsen å gjøre, jamfør leserinnlegget fra anestesilegene Anne Fresvig og Odd Erik Elden i Innherred denne uken.

- Det naturlige er å rette dette spørsmålet til sykehuset, da vårt ansvar har vært å prosjektere og bygge kombinasjonsbygget for legevakten og helikopterdekket. Samtidig er det absolutt mulig for kommunen å bygge broen, men det forutsetter at vi etablerer en leieavtale for det også, sier Svarva.

Han poengterer at det ikke er en sak som ligger på bordet i kommunen per nå. Men kommunen kan teknisk sett ta på seg en slik oppgave også.

- Det ligger ikke som en sak i våre investeringsbudsjetter. Vi som kommune føler at vi har gjort en god jobb med å sette opp dette bygget, som var vår del av prosjektet, sier Svarva.

- Ikke pasientfiendtlig

- Jeg har ikke inntrykk av at sykehuset er pasientfiendtlig, men det får være en diskusjon internt på sykehuset, sier Svarva.

Avdelingsingeniør Svein Roger Troset i Levanger kommune sier at det hele veien har vært planlagt bygd en glassbro mellom kombinasjonsbygget med helikopterlandingsplassen og akuttmottaket i selve sykehuskroppen. Mens kommunen sto for byggingen av kombinasjonsbygget, hvor sykehuset også leier areal for blant annet IKT-avdelingen, er det helseforetaket selv som skulle stå for bygging av en bro fra helikopterlandingsplassen og inn til akuttmottaket i sykehuset.

- Vi har ikke diskutert andre løsninger per nå, da vår oppgave bare var å tilrettelegge for broen, sier Troset.