– Det blir rekordstor deltakelse i årets Skole-NM. Over 310 deltakere er meldt inn pr. dato i de 28 fagene som står på programmet! utbrøt WorldSkills Norway på sine hjemmesider mandag. De står bak norgesmesterskapet i yrkesfag, Skole-NM.

I oktober deltok Robin Bullen og Jon Arne Hjelmstadbakk fra Markabygda begge i yrkes-VM i Abu Dhabi, og gjorde svært gode figurer tross i at de ikke klarte målsettingen om edelt metall i den knallharde konkurransen. Begge var nært å få medal of excellence for sine oppgaveløsninger. Deres deltakelse, sammen med de andre VM-deltakerne, kan nå også ha bidratt til å friste enda flere unge yrkesfagtalenter til å forsøke å kvalifisere seg til VM, via å bli norgesmestere i Skole-NM. Nå har påmeldingsfristene for nye kandidater utløpt til Skole-NM, som får rekordmange 310 deltakere i år. I fjor deltok 240 yrkesfagelever i NM, innen 25 fagretninger.

– Vi ser at VM-deltakelsen legges merke til og blir snakket om. De kan gå foran for andre lærlinger, sa Aud Hjelde ved Opplæringskontoret for teknologifag i Nord-Trøndelag til Innherred før avreise til Abu Dhabi, og mente den gang at VM-deltakelsen bidrar til å sette yrkesfag på kartet og øke rekrutteringen til yrkesfag, som i enkelte tilfeller sliter med å skaffe nok ny arbeidskraft. Derfor er også NM-arrangør WorldSkills fornøyd med rekordpåmeldingen til NM i det som nå har blitt en kampanje kalt Yrkesfagenes år i 2018. Det markeres med en egen kickoff i Trondheim 1. februar, hvor blant annet kunnskapsministeren deltar sammen med cirka 170 representanter fra elever og lærlinger fra hele landet.

Nye Trøndelag fylkeskommune er en av arrangørene av årets Skole-NM under WorldSkills-fanen. Strinda videregående skole tar seg av NM-delen for restaurant og matfag. Trøndelag fylkeskommune samarbeider med fylkeskommunene i Hedmark, Telemark og Håndverksskulen på Dovre. Årets NM arrangeres i 28 yrkesfag fra uke 15 til 17.