Stoltenberg til Olsokdagene

NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg er årets olsokprofil.

Jens Stoltenberg Foto: NIDS/NATO Multimedia Library 

Nyheter

Hvert år under Olsokdagene på Stiklestad inviterer Stiklestad Nasjonale Kultursenter (SNK) en kjent samfunnsaktør. Olsokprofilen deler gjennom to programposten noen av sine tanker om samtiden.

Onsdag kveld ble det kjent at Jens Stoltenberg blir «Årets olsokprofil 2018».

For de fleste er Stoltenberg utvilsomt mest kjent som Norges statsminister i en årrekke. I en verden i forandring, har han nå en av verdens mest krevende, utfordrende jobber, i kraft av å være NATOs øverste leder og generalsekretær. Nylig ble han gjenvalgt for to nye år i stillingen.

Viktig historie

I en pressmelding utsendt fra SNK uttrykker Jens Stoltenberg takknemlighet over å bli årets olsokprofil.

- Stiklestad er en arena for gode samtaler og viktige debatter, og evner å bruke historien til å forstå nåtiden, og debattere hvordan møte framtiden. Det er viktig, både i et norsk og et internasjonalt perspektiv. Jeg gleder meg derfor til å delta på Olsokdagene i sommer, sier Stoltenberg.

På Stiklestad vil publikum få møte ham både i et foredrag og i en samtale med Anne Grosvold under Olsokdagene i slutten av juli.

Veldig dagsaktuell

Direktør ved Stiklestad Nasjonale Kultursenter, Turid Hofstad, er svært glad for at Stoltenberg kommer på besøk til Stiklestad.

– Vi er både stolte og glade for at Jens Stoltenberg blir årets olsokprofil. Direktør ved Stiklestad Nasjonale Kultursenter, Turid Hofstad, er svært glad for at Stoltenberg kommer på besøk til Stiklestad.

– Vi er både stolte og glade for at Jens Stoltenberg blir årets olsokprofil. Med Stoltenberg på talerstolen Stiklestad får vi en sterk internasjonal og stemme og samfunnsaktør, sier hun.

Gjennom talerstol-programmene ønsker SNK å sette et tydelig fokus på viktige utfordringer i vår egen tid, på aktuelle og relevante utfordringer som samfunnet står overfor.

– Dette gjelder enten det er av religiøs, kulturell eller politisk art. I dette bildet blir det veldig interessant å få besøk av Stoltenberg, som står i mange av disse utfordringene til daglig.

- Alle vil hit

Turid Hofstad forteller videre at mange ønsker å bidra på talerstolen under Olsokdagene.

– Alle vil hit, og de som ikke har mulighet blir oppriktig lei seg og ber om å få bli spurt et senere år. Det er tydelig at det ligger mye kraft i Stiklestad­navnet, sier SNK-direktør Turid Hofstad.


Tidligere olsokprofiler:

Geir Lippestad (2017)

Sidsel Wold (2016)

H.K.H Kronprins Haakon (2015)

Børge Brende (2014)

Guri Hjeltnes (2013)

Dick Harrison (2012)

Jonas Gahr Støre (2011)

Ingelin Killengreen (2010)

Jan Egeland (2009)

Anne Aasheim (2008)

Gunnar Stålsett (2007)

Gudmund Hernes (2006)

Kåre Willoch (2005)

Thomas Hylland Eriksen (2004)

Karsten Alnæs (2003)

Tor Åge Bringsværd (2001)