Ble kåret til årets lærling

«Har vært en aktiv og positiv ambassadør for lærebedriften og industrimekanikerfaget.»
Nyheter

I løpet av 2017 ble 930 fag-, kompetanse- og svenneprøver bestått i Nord-Trøndelag. Det er en økning fra året før, melder Trøndelag fylkeskommune i en pressemelding torsdag kveld. Under en utdelingsseremoni i Steinkjer rådhus ble Robin Bullen fra Markabygda tildelt diplomet som synlig bevis på at han er årets beste lærling.

Han gikk på Levanger videregående skole og har hatt læretid som industrimekaniker i Norske Skog. I tillegg til å være en svært positiv ambassadør for bedriften og faget har han deltatt i både NM og VM i yrkesfag.


Ingen medaljer, men fornøyd med innsatsen

Robin Bullen og Jon Arne Hjelmstadbakk fikk likevel høy poengscore i yrkes-VM.

I NM tok han gullmedalje. Han representerte Norge i VM for yrkesfag i Abu Dhabi i oktober og gjorde en flott innsats. Han endte opp med en 7. plass i konkurransen for industrimekaniker, og har med det den beste plassering av alle i det norske yrkeslandslaget for VM 2017.

- Robin Bullen kom fra Levanger videregående skole, med høyt karaktersnitt i programfagene og hadde yrkesfaglig fordypning ved Norske Skog Skogn fra vg2. Han utmerket seg tidlig til å være 1. valget når de skulle ansette lærling ved mekanisk avdeling. Etter å ha startet læretiden viste han raskt at han var en lærling med stort talent for faget. Han hadde tidlig et høyt faglig nivå og tok stadig nye, store utfordringer og jobbet hardt for å lære. Robin Bullen har vært en aktiv og positiv ambassadør for lærebedriften og industrimekanikerfaget, heter det i begrunnelsen for utmerkelsen.


Mer populært enn noen gang

VM-deltakelsen har trolig bidratt til rekordstor påmelding til Skole-NM.

Bjørøya AS i Flatanger ble årets lærebedrift. Bedriften trekkes fram på grunn av allsidighet, innsatsen for å rekruttere ungdom og tilretteleggingen de gjør. Lærlingene har prestert svært godt når de har tatt fagprøve.

Markabygdingene er topptrent før yrkes-VM

Jon Arne Hjelmstadbakk (21) og Robin Bullen (19) drar til Abu Dhabi for å satse alt på edelt metall i en av verdens aller største konkurranser.