Spiller våren imøte

Med både unge og gode voksne artister.

Torfinn Hofstad spiller på Vårtreffet. 

Nyheter

I år kan Hagergrynkompaniet ønske velkommen til Vårtreff» nummer 10 i rekken.

- Det er et lite jubileum. Nærmere 5000 har vært i salen siden starten i 2008, sier Tor Haugmark i Hagergrynkompaniet.

Vårtreffet har samme opplegg som det tidligere Eldretreffet. Det skiftet navn i fjor, men ellers følger treffet suksessoppskriften fra tidligere år.

Håkon Renanger

Hovedgjester det første treffet i 2008 var Anne-Marie Kvien og Arnsteins med Håkon Renanger, som også er årets gjest.

–Håkon Renanger holder stor aktivitet ennå. Mange har spurt etter Håkon, og han var ikke tung å be om være med oss, forteller Haugmark.

Renanger har en lang og allsidig karriere bak seg. I 1953 ble han med i Aunes Trio. Senere ble han Norgesmester sammen med gitarbandet Vikings. Fra tidlig på -70 tallet har Håkon først og fremst vært sanger i Arnsteins, som har turnert både i inn og utland. Han har også utgitt to soloalbum med svenske og norske viseperler.

En annen tilreisende gjest er mest kjent som trommeslager i Sambandet med Åge Aleksandersen, nemlig Steinar Krokstad. Han har vært profesjonell musiker fra 1980 og har siden jobbet på scene, i studio, på TV og teater, nasjonalt og internasjonalt. I 2008 ble han tildelt «Gamlengprisen» i klassen studiomusiker. Steinar bor i Trondheim, men er halvt verdaling. Hans far, Jarle Krokstad, var opprinnelig fra Vinne.

Torfinn Hofstad

Torfinn Hofstad, en omreisende verdaling med fele, kommer også til Vårtreffet. Han er utdannet ved Norges Musikkhøgskole og har bred sjangererfaring. Likevel er det gammeldansmusikk han helst spiller. Torfinn er bosatt i Oslo, men han tar turen hjem til Verdal når det arrangeres «Vårtreff». Publikum får høre Torfinn spille med Petter A. Røstads orkester.

Av andre lokale navn nevnes i fleng Reidar Aksnes, Kalle Garli, Jeanette Hoseth,Tore Granås, Marit Jørpeland, Bård Bratli, André Dyrstad, Toralf Lund, Trond Solberg, Halvar Matberg og Helge Westerfjell.

–En mann er borte, Asmund Bjørken. Han hadde sagt ja til å være sammen med oss i år også. Slik gikk det ikke. Asmund var med i nesten alle våre treff. Han vil bli minnet under arrangementet, forteller Haugmark.

Vårreffet arrangers søndag 4. mars.