Mener det er for dyrt å gå til tannlegen

Så nå vil han starte en folkebevegelse.

Øystein Visth vil ha egenandel hos tannlegene.  Foto: Anja H. Helland

Nyheter

Øystein Visth er innom redaksjonen for å fortelle at han har satt i gang en folkebevegelse. I første omgang på Facebook under gruppenavnet «Folkebevegelsen for en bedre tannhelse».

–Jeg ønsker å få mer fokus på tannhelse og ikke minst det faktum at hos en vanlig lege betaler man kun egenandel, mens hos tannlegen betaler man fullt ut. Det mener jeg er urettferdig. Jeg har hørt historier hvor folk tar opp lån og tar tannbehandlingen i utlandet fordi det er så dyrt her i Norge, forteller Visth.

Målet hans er først og fremst at det innføres egenandel også hos tannlegen.

– Det må bevilges penger til dette, påpeker han.

Et døgn etter opprettelsen av facebookgruppa har det kommet til over 40 medlemmer. Visth regner med det vil komme mange flere etter hvert, og forteller at han allerede opplever stor interesse for temaet.