Inga Berit Lein ble nummer to i «Farmen kjendis»

Verdalingen måtte se seg slått i finalen.

Andreplass Inga Berit Lein måtte se seg slått av Pål Anders Ullevålseter i finalen.   Foto: Skjermdump/TV2.no

Nyheter

Ser på «Farmen»-seier som en bonus

Inga Berit var forberedt på å ryke etter uke tre. Nå skal hun kjempe om å vinne hele sulamitten.

Inga Berit tok semifinaleplassen

Vant over Frank Løke i gårdskonkurransen, og sikret seg den andre av tre semifinaleplasser onsdag.

Etter å ha avansert til finalen, så måtte Inga Berit Lein (36) se seg slått av Pål Anders Ullevålseter i finalen.

Tapte i finalen

Før den store finalen, stemte alle de andre deltakerne på hvem de mente skulle få en ekstra finalekniv. Den var det Pål Anders Ullevålseter som fikk, og med det hadde han en fordel inn i kunnskapskonkurransen.

Det hele ble avgjort i kunnskapskonkurransen, der Inga Berit og Pål Anders skulle vise det de kunne både gjennom teoretiske og praktiske oppgaver.

Det var en svært jevn finale, men Pål Anders trakk det lengste strået til slutt. Dermed ble det en meget imponerende andreplass på verdalingen.

I finalen sto det mellom Inga Berit Lein og Pål Anders Ullevålseter.  Foto: Skjermdump/TV2.no

Tøft opphold

Inga Berit har hatt en knalltøff vei til finalen. Utfordrerne så på henne som en naturlig favoritt, ettersom hun har vokst opp og bor på gård.

Gjennom oppholdet har hun vært i to tvekamper. Først sendt hun hjem «Jegertvilling», Johanne Thybo Hansen. Dette etter en lang og hard kamp i tautrekking.

Hotel Cæsar-stjerne, Lene Elise Bergum, måtte også se seg slått i en tvekamp. Bergum og Lein målte krefter i saging.

Vant gårdskonkurransen

Semifinalebilletten ble sikret etter at Inga Berit vant en gårdskonkurranse.

Hun sanket poeng i alle konkurransene, og gikk med det til semifinalen. I gårdskonkurransen vant hun knepent foran tidligere håndballstjerne, Frank Løke.

De to andre som gikk til semifinalen var Pål Anders Ullevålseter og Martine Ek Hagen.

Finalebillett etter smiekonkurranse

Toppidrettsutøverne, Pål Anders Ullevålseter og Martine Ek Hagen, ble rett og slett knust av verdalingen i første semifinalekonkurranse.

De tre deltakerne skulle smi en nøkkel, og Lein løste oppgaven kjapt. Med det var finalebilletten i boks.

Favorittstempel

Siden første uke ble hun sett på som en stor favoritt til å gå hele veien. Selv har hun sagt at det hele er litt opphauset.

- Det er litt skummelt. Og litt opphauset, sa hun til Innherred denne uken.

Og til tross for at hun blir fremstilt som bonde, så har hun faktisk jobbet i kommunen og helsesektoren i elleve år nå.

- Det er litt «snedig» at jeg blir fremstilt som bonde, for jeg har jobbet i kommunen i elleve år nå. Jeg er oppvokst på gård, men det var kun i fire år at jeg jobbet som avløser på heltid, fortalte hun til avisa.

Melkeproduksjonen på gården Lein ble avviklet for en del år tilbake. Inga Berit bor der fortsatt, men gårdsdrifta er i noe mindre skala. Nå har hun ti sauer, fem ender, fem høns og fire hunder.

Stor opplevelse

Verdalingen var i utgangspunktet forberedt på å ryke etter uke tre. Til Innherred fortalte hun at oppholdet har vært en opplevelse hun ikke ville vært foruten, og at hun har lært masse.

– Farmen har vært en opplevelse jeg ikke ville vært foruten. Jeg lærte utrolig mye som jeg ikke kunne fra før. Å sy for eksempel, eller å bruke hest i gårdsarbeidet. Det var veldig lærerikt. Det er litt urealistisk at jeg har kommet så langt, for det var ikke helt forventet at «lille meg» skulle klare det, sa hun til avisa.

Sist gang Inga Berit deltok i et tv-program var i 2014. Sammen med programleder Anders Østensen reiste hun og Ingvald Erga rundt i byene på traktor, for å gi gode råd og sunt bondevett til byfolket i «Bønder i by’n». Før det var hun som mange husker på let etter den rette i «Jakten på kjærligheten».

Verdalingen har gjennom ukene på Farmen holdt seg ganske langt unna drama, men i en episode kommer det frem at Inga Berit og Lene Elise Bergum over tid har samarbeidet om å gjemme unna mat.

Deltakerne hun konkurrerte mot var: Dennis Vareide, Stian Sandø, Erlend Elias, Frank Løke, Martine Ek Hagen, Maiken Wahlstøm Nilssen, Johanne Thybo Hansen, Kristine Thybo Hansen, Lene Elise Bergum, Stian «Staysman» Thorbjørnsen, Aune Sand, Pål Anders Ullevålseter og Mira Craig.(Ullevålseter og Craig kom inn som utfordrere, journ.anm).

Inga Berit Lein (36) skal delta i Farmen kjendis

Verdalingen er en av tolv kjendiser som blir å finne på TV-skjermen i den andre sesongen.